Colonelul Sebastian Cucuș, prim-adjunct al Jandarmeriei, AUDIAT la Parchetul General
Șoc. Călăul de la Protestul diasporei de anul trecut revine la conducerea jandarmeriei
Justiție Ultima Ora

Jeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, NU DEMISIONEAZĂ. ” Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții”

Jeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, NU DEMISIONEAZĂ. ” Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții”

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, șef interimar al Jandarmeriei, a susținut o declarație de presă în care a lăudat jandarmii. El a comentat și faptul că președintele Klaus Iohannis a refuzat, momentan, să acorde avizul său în CSAT pentru numirea lui definitivă în funcția de șef al jandarmilor până la terminarea anchetei declanșate de Parchet.

Deși jurnaliștii se așteptau la declarații despre cum au acționat jandarmii în noaptea de 10 august și despre ce măsuri a luat Jandarmeria, Cucoș a refuzat să stea la discuții.

”Pentru cine nu mă cunoaște, am 22 de ani de carieră militară, într-o instituție în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc țara, să cred în Dumnezeu, în jurământ și în oamenii mei. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții. Haideți, să ne așezăm un pic! Cei care au greșit vor plăti, sunt instituții care trebuie să își facă treabă și noi să fim lăsați să ne facem treaba. Jandarmii aceștia sunt aceiași oameni pe care i-ați văzut la inundații, care au scos oamenii din zăpadă.

S-a tot zvonit că o să îmi dau demisia. Nu fac asta. Am absolvit un examen legal, pentru poziția de șef e nevoie de avizul CSAT. Durează. Nu fac decât să aștept ca acest proces procedural să se încheie. Suntem în Anul Unirii, să ne așezăm la înțelegere. Colegii mei și-au făcut datoria, oamenii în uniformă își merită respectul. Dacă e cineva vinovat, civil sau în uniformă, va fi investigat, avem o justiție care își face treaba.”, a spus Sebastian Cucoş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.