Ironie. Cumpănașu îl acuză pe Iohannis că se folosește de Cazul Caracal în campanie 1
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Ironie. Cumpănașu îl acuză pe Iohannis că se folosește de Cazul Caracal în campanie

Alexandru Cumpanasu, care candidează la Președinție cocoțat pe mormântul Alexandrei, îl acuză pe Klaus Iohannis că a „confiscat electoral” drama de la Caracal.

Cumpanasu suține că Iohannis a pierdut deja alegerile prezidențiale și afirmă că a încălcat Constituția solicitând demisia lui Felix Bănila de la DIICOT, conform aktual24.ro

„Ieri seară, contra-candidatul Iohannis și-a pierdut orice brumă de credibilitate și, practic, a pierdut alegerile prezidențiale. După discuția avută cu mine personal citez: ‘Domnule Președinte, sunteți ultima noastră speranța că familie. Dumneavoastră ați trecut cazul prin CSAT. Am informațîi vitale despre înalt demnitari care îl protejează pe Dincă și despre procurorii DIICOT care refuză să-și facă treaba’.

Iohannis a răspuns: ‘Domnule Cumpanasu, să lăsăm procurorii DIICOT să-și facă treaba. Am toată încrederea în DIICOT. În plus EU NU POT INTERVENI ÎNTR-O ANCHETĂ’. Păi, domnule contra-candidat, să înțeleg că ați încălcat CONSTITUȚIA aseară, conform propriilor spuse? Ai pentru ce îi cereți mai exact DEMISIA lui BĂNILA? Pentru că nu a declarat-o MOARTĂ pe Alexandra în timpul dorit de dumneavoastră? Sau pentru că dezvăluirile mele din ultima vreme (doar 5%) și cele care mai urmează, vor aruncă DIICOT și statul pe care (NU) l-ați condus în aer și știți asta deja?

Dacă la 5% din dezvăluiri, vreți să plece șeful DIICOT, săptămâna viitoare cine va mai pleca?… În același timp, poate spuneți poporului român cum ați refuzat să-i acordați Alexandrei ‘Ordinul Național în grad de Cavaler’ pentru curajul dovedit și trezirea națiunii române”, a scris Cumpanasu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni seară, demisia procurorului șef al DIICOT, Felix Bănila.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului i-a reproșat acestuia modul în care a fost instrumentată anchetă în cazul de la Caracal, adăugând că implicarea DIICOT ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Klaus Iohannis a spus însă că, sub conducerea lui Bănila, „acest lucru nu s-a întâmplat, iar anchetă continuă să genereze semne de întrebare majore”.

„Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Așadar îi cer domnului Felix Bănila să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Este imperativ că greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție”, a punctat președintele.

El a criticat și modul în care a fost tratată, în ultimele zile, familia uneia dintre victimele de la Caracal, menționând că acest comportament reprezintă un exemplu de ‘așa nu’.

„Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate. Această situație este generată în primul rând de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut că prioritate salvarea infractorilor, ignorând efectele asupra oamenilor cinstiți și corecți din țară noastră. Pentru toate aceste greșeli majore PSD va plăti politic, va promit acest lucru. PSD-iștii vor plăti la vot și vor rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii și infractorii, o guvernare catastrofală, o guvernare eșuată”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a evidențiat că au trecut deja două luni de la tragedia de la Caracal, reamintind că la momentul respectiv a convocat CSAT, indicând în mod explicit care sunt „măsurile urgențe ce trebuie luate de Guvern” și solicitând acțiuni clare.

„Totodată, am tras repetate semnale de alarmă către toți cei care conduc instituțiile statului că au obligația să își exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetățenii țării noastre. În condițiile în care oamenii au așteptarea legitimă de a fi apărați, este revoltător modul în care, în ultima săptămâna, unele instituții au reacționat atât în ce privește anchetă de la Caracal, cât și în ceea ce privește anchetă legată de cumplitul caz din Dâmbovița. În ambele cazuri am văzut reacții întârziate, gesturi publice de-a dreptul scandaloase, care denotă lipsa de preocupare pentru victime și pentru familiile victimelor”, a mai afirmat președintele Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.