Înotătorul Avram Iancu ANUNȚĂ că va termina cursa înot de la Sulina la Istanbul începută pe 2 septembrie 1
Ultima Ora Sport

Înotătorul Avram Iancu ANUNȚĂ că va termina cursa înot de la Sulina la Istanbul începută pe 2 septembrie

Înotătorul Avram Iancu ANUNȚĂ că va termina cursa înot de la Sulina la Istanbul începută pe 2 septembrie

Înotătorul Avram Iancu a ajuns luni în strâmtoarea Bosfor, din Turcia, polisportivul apreciind că în cursul zilei de marţi ar putea încheia cursa înot de la Sulina la Istanbul, pe care a început-o pe 2 septembrie în România.

Sportivul din Petroşani şi-a exprimat bucuria că a reuşit să înoate în apele Bosforului chiar de Ziua Naţională a Turciei, în acest context el transmiţând „calde salutări” poporului turc.

„Totodată, sunt tare bucuros că, într-o astfel de zi, un român va străbate înot acest loc de maximă securitate, restricţie, plin de istorie, cu un trafic infernal, escortat de către Paza de Coasta turcă”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook.

Avram Iancu menţionează că apa este destul de rece şi că îndură efectele hipotermiei, însă pe 30 octombrie va ajunge la destinaţia finală.

Conform caiacistului Ulise Galu, care face parte din echipa de suport a lui Avram Iancu, temperatura apei este de circa 16 grade Celsius.

Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.

Cursa este dedicată Anului Centenar al Marii Uniri.

Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, însă din cauza condiţiilor meteo potrivnice şi a valurilor mari, termenele s-au decalat cu două săptămâni.

„Doresc ca, de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic”, scria, la debutul cursei, pe site-ul său, Avram Iancu.

Polisportivul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale prin care a parcurs înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi pentru faptul că a înotat, în vara lui 2017, pe tot traseul fluviului Dunărea, fără să poarte costum de neopren sau labe de înot.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.