ÎNGRIJORĂTOR. ”Cine repară imaginea Iașului afectată de Ministerul Turismului în fața Europei?”
Ultima Ora Social

ÎNGRIJORĂTOR. ”Cine repară imaginea Iașului afectată de Ministerul Turismului în fața Europei?”

ÎNGRIJORĂTOR. ”Cine repară imaginea Iașului afectată de Ministerul Turismului în fața Europei?”

”În pregătirea preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, mai mulți jurnaliști străini au fost invitați să se întâlnească în București, Timișoara și Iași cu factori de decizie și cu mediul economic pentru a se informa despre opiniile și opțiunile comunităților privind principalele subiecte de interes pentru Europa. Cu acest prilej, Ministerul Turismului a produs unul dintre cele mai grave prejudicii de imagine orașului Iași.

 

​În locul unei vizite de informare, jurnaliștilor din Portugalia, Bulgaria, Slovacia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Suedia și Franța li s-au prezentat, fără nici un fel de profesionalism, câteva obiective turistice din Iași și din împrejurimi. Nici Primăria, nici Consiliul Județean, nici reprezentanţii mediului economic din oraș nu au fost implicate în această acțiune cu mass media europeană, după cum reiese din relatarea jurnalistei franceze Iréne Costelian.

 

Întâmplarea, poate izolată, este o nouă dovadă a faptului că administrația centrală este incapabilă să pregătească preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene și că riscăm să ne facem de râs, în mod nemeritat, în fața întregii lumi. Dacă la Timișoara jurnaliștii străini s-au bucurat de ospitalitatea administrației publice locale și a mediului privat, Iașul pare că a fost sabotat de către Ministerul Turismului din cauza neglijenței sau a vendetei politice la adresa primarului căzut în dizgrația PSD.

 

În același timp, observăm cum președintele Consiliului Județean Iași, aflat din plin în grațiile PSD, se laudă că a reușit să aibă în Guvernul României pe Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Dacă e așa, oare nu ar fi fost de interes organizarea la Iași a unei întâlniri cu mediul IT în prezența ministrului atât de lăudat de președintele CJ?

 

Lăsând la o parte subiectivismul de înțeles al jurnalistei franceze, episodul este unul, în esență, deosebit de grav. Acesta dovedește că Ministerul Turismului nu deține nici cea mai vagă competență despre modul în care se face promovarea țării prin oferirea de subiecte pentru articole și reportaje jurnaliștilor străini. Mai mult, Iașul trebuie să suporte consecințele de imagine de pe urma indolenței și incompetenței funcționarilor din Ministerul Turismului, dar și a lipsei de comunicare și preocupare a administrației publice locale!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.