Probleme mari la TAROM. Se apropie de faliment
Ultima Ora Social

INCREDIBIL. Un mecanic TAROM care contribuia la verificarea aeronavelor înainte de decolare prins băut la serviciu

INCREDIBIL. Un mecanic TAROM care contribuia la verificarea aeronavelor înainte de decolare prins băut la serviciu

Un mecanic TAROM, care verifica aeronavele înainte de decolarea de pe aeroportul din Iaşi, a fost prins băut la serviciu, potrivit Digi24.

Sursa citată menționează că incidentul ar fi avut loc în urmă cu o lună, când a fost consemnat în raportul unui inspector. Potrivit documentului, mecanicul ar fi devenit recalcitrant, agresând personalul aeroportului și fiind necesară intervenția Poliției de Frontieră.

 

Rezultatul verificări cu aparatul alcooltest ar fi fost de 2,11.

Tarom a anunțat că bărbatul a fost concediat,

„Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:

1.    În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.

2.    Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.

3.    La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.

4.    Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.

5.    Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.

În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranță în aviație. Cazul de la Iași este regretabil și nu este reprezentativ pentru Direcția Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, compania TAROM a acționat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acțiunilor pe care le-a desfășurat fostul nostru angajat și în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. TAROM are o politică de toleranță zero față de astfel de cazuri”, a transmis TAROM, potrivit Digi24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.