INCREDIBIL! Acuzații grave făcute de omul lui Trump! Ponta a vrut să vândă către Huawei, comunicațiile României 3
Ultima Ora ponta

INCREDIBIL! Acuzații grave făcute de omul lui Trump! Ponta a vrut să vândă către Huawei, comunicațiile României

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, aduce acuzații grave Guvernului Ponta, acesta spunând că fostul premier a încercat să vândă companiei chineze Huawei, toate comunicațiile României.

“Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi“, a afirmat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Guvernul Ponta exact asta a făcut: a vrut să cedeze companiilor chineze domenii strategice, precum Comunicațiile și Energia.

În 2014, presa a publicat un memorandum, prin care Huawei urma să participe la realizarea, de către statul român, a Sistemului de informații și comunicații naționale, a Rețelei naționale de bandă largă și a Sistemului de monitorizare și supraveghere a traficului.

În memorandum se mai afirma că Ministerul Societății Informaționale (MSI) și Huawei “sunt de acord să între într-o relații de cooperare strategică“ și își propun “consolidarea rolului pozitiv al Huawei în politica economică a guvernului pentru îmbunătățirea eficienței economiei românești și a competitivității internaționale a acesteia”, a spus reprezentatntul președintelui SUA, Donald Trump.

INCREDIBIL! Acuzații grave făcute de omul lui Trump! Ponta a vrut să vândă către Huawei, comunicațiile României 4

În 2014, presa a publicat un memorandum prin care Huawei urma să participe la realizarea, de către statul român, a Sistemului de informații și comunicații naționale, a Rețelei naționale de bandă largă și a Sistemului de monitorizare și supraveghere a traficului.

“Am văzut un ultim atac împotriva unei companii mondiale, compania Huawei, cu care Guvernul României a semnat, aşa cum a semnat şi va semna şi cu alte mari companii, acorduri şi memorandumuri de principiu, de sprijinire a investiţiilor.

În acest memorandum pe care îl puteţi avea, la fel ca şi preşedintele, este foarte clar că nu există obligaţii financiare, juridice sau contractuale şi că orice fel de prezenţă şi investiţie în România a acestui gigant mondial se face cu respectarea obligaţiilor pe care România şi le-a asumat în calitate de stat membru al UE“, a spus Ponta, după ce memorandumul a devenit public, în 2014.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.