Incident în spațiul aerian. Un avion cu pasageri a fost refuzat să aterizeze în Germania
Avertizare de călătorie în Londra pentru români. Toate zborurile sunt anulate
Ultima Ora Externe Social

Incident în spațiul aerian. Un avion cu pasageri a fost refuzat să aterizeze în Germania

Spațiul aerian german a refuzat intrarea unui Boieng 737 Max, avion al unei companii low cost din Norvegia. Piloții au fost nevoiți să aterizeze în Franța,  scrie Le Figaro, conform news.ro.

Avionului, care efectua marţi un zbor de la Malaga, în Spania, la Stockholm, în Suedia, i s-a interzis să intre în spaţiul aerian german. După ce a zburat în cerc la frontiera franco-germană, aeronava a putut să aterizeze în Franţa, pe Aeroportul Paris-Vatry.

Avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicţie de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbuşirii unei aeronave aparţinând Ethiopian Airlines.

Însă  unele excepţii sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deţine autorizaţia Agenţiei Europene d Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un ”zbor de repoziţionare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.

”Planul de zbor al aeronavei a fost aprobat de către Eurocontrol”, argumentează compania.

Însă, în pofida autorizaţiei acordate de către autorităţile europene, fiecare ţară decide intrarea şi ieşirea din spaţiul său aerian. Astfel, Germania a refuzat să primească avionul, spre deosebire de Franţa, care l-a autorizat ”pentru a se reaproviziona”.

Data plecării avionului către capitala suedeză nu a fost comunicată încă şi nici ruta acestuia.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii