În Berlin, femeile au reducere la transportul în comun. Care este motivul
Ultima Ora Externe

În Berlin, femeile au reducere la transportul în comun. Care este motivul

Femeile din Berlin au reducere la biletele pentru transport în comun, pentru a compensa diferențele de salarizare dintre genuri, a anunțat compania BVG din metropola germană, citată de politico.eu.

Anunțul a fost făcut imediat după ce autoritățile locale au desemnat Ziua Internațională a Femeii – 8 martie – ca sărbătoare publică.

Femeile vor putea să meargă cu metroul, tramvaiul și autobuzul cu bilete care vor avea o reducere de 21% în luna martie, pentru a ilustra diferențele de salarizare dintre acestea și bărbați, au explicat reprezentanții companiei de transport în comun.

Așa numitul „Frauenticket” (bilet pentru femeie) va fi disponibil la automatele din Berlin pe 18 martie și vor fi valabile pâna la ora 03.00 dimineața a zilei următoare. Reducerea se va aplica biletelor valabile pentru o zi pentru zonele A și B din oraș, schimbând prețul de la 7 euro la 5,50 euro.

Diferențele salariale dintre bărbați și femei în Germania sunt considerate printre cele mai mari din Uniunea Europeană, numai Estonia și Cehia fiind înregistrate cu o discriminare mai accentuată în acest sens între cele două sexe, potrivit datelor Eurostat din 2017.

Reprezentanții BVG au spus că își cer scuze oricărui bărbat care se simte discriminat de această măsură, dar, „pe de altă parte, cine își cere scuze femeilor care câștigă, în medie, cu 21% mai puțin decât bărbații din aceleași posturi?”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.