APEL DE SOLIDARITATE. Moldova și județul Vaslui, sărbătoresc Centenarul în izolare
Ultima Ora Social

În an centenar, Moldova vrea egalitate cu celelalte părți ale țării. ”Reducerea decalajelor de dezvoltare economică”

În an centenar, Moldova vrea egalitate cu celelalte părți ale țării. ”Reducerea decalajelor de dezvoltare economică”

Moldova trebuie legată de Europa!

”În acest an centenar, mai mult ca oricând, toate gândurile, planurile și proiectele românilor trebuie să fie convergente în același sens, spre același obiectiv: o Românie cât mai unită și mai puternică!

 

Dacă vorbim de unitate, trebuie să luăm în considerare câteva necesități urgente ale oamenilor care ne-au votat. Mai întâi, reducerea decalajelor de dezvoltare economică între diferitele pături sociale, în special cele aflate în risc mare de sărăcie. Datele statistice oficiale arată o creștere economică susținută, lucru ce a permis Guvernului nostru să realizeze o creștere semnificativă a veniturilor cetățenilor. În al doilea rând, însă, este nevoie de o reducere a decalajelor între diferitele regiuni ale țării. Se știe de prea mulți ani că regiunea de Nord-Est este practic cea mai săracă zonă nu doar a țării, ci chiar a Europei! Reducerea acestui ecart de dezvoltare se poate face doar prin investiții masive și prin racordarea infrastructurii de transport la marile rute comerciale europene.

 

În acest sens am fost constant interesat și am luptat pentru realizarea acestor legături fie ele prin aer, pe calea ferată sau rutieră. Podul aerian între Iași și Timișoara a fost la un moment dat suspendat din rațiuni comerciale particulare. Am reușit să determinăm TAROM să se implice și acum zborurile în interes de afaceri sau chiar medical sunt o cale funcțională de comunicare rapidă. De asemenea, am acordat atenție atât transportului feroviar de persoane, cât și celui de marfă.

 

Însă, cel mai important proiect de care are nevoie urgentă zona de nord-est este autostrada. Celebra deja A8 Muntenia este vitală pentru legătura rutieră comercială a Iașului și a întregii regiuni cu vestul țării. La fel de important este și proiectul de modernizare al E85 care leagă nordul țării de București. În această perioadă E85 a devenit una dintre cele mai aglomerate și mai periculoase șosele din România, cu zeci de morți și răniți săptămânal.

 

Toate aceste date concrete ne duc către o concluzie simplă și de bun simț: Moldova are nevoie de autostradă! Nu avem nevoie să ne spună Președintele Iohannis la Iași că ne trebuie autostradă. Pentru domnia sa este doar un subiect electoral. Pentru noi, însă, partidul de la guvernare, o autostradă pornind de la Iași trebuie să devină fapt concret. Atât pentru a ajuta la dezvoltarea economică și reducerea decalajelor, cât și pentru a nu mai lăsa zeci, chiar sute de români să moară pe șosele supra-aglomerate.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Silviu Nicu Macovei.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.