Bombă.Se pregătește cel mai mare protest al Românilor. Parlamentarii în pericol
Social Ultima Ora

”Huligan” pe facebook, ”protestatar pașnic” în realitate. Care este povestea lui Sorin Măceluică

”Huligan” pe facebook, ”protestatar pașnic” în realitate. Care este povestea lui Sorin Măceluică

Sorin Măceluică a devenit din protestatar huligan. Este eticheta cu care a rămas tânărul de 36 de ani după ce a fost prezentat pe facebook drept unul din agresorii jandarmeriței bătute. În afară de avalanșa de distribuiri de pe rețeaua de socializare, Sorin a fost indicat și de câteva publicații drept unul din huliganii de la protestul din 10 august. Poliția nici măcar nu l-a avut în cercul de suspecți dar el este în continuare ”vinovat” pe facebook.

Singura lui vină a fost însă că s-a aflat în spatele bătăușilor surprinși în fotografii. Consecințele acuzațiilor luate cu tăvălugul l-au afectat grav, pentru că a primit amenințări cu moartea și are și necazuri la locul de muncă. Pentru asta, tânărul a luat legătura cu un avocat și va cere daune morale tuturor publicaților care i-au terfelit imagine. La fel, și cei care l-au amenințat vor fi chemați în judecată de protestatarul transformat în huligan.

Sorin Măceluică, protestatarul devenit peste noapte huligan, nu poate să scape de această etichetă. De sâmbătă, după protestul din Piața Victoriei, a fost asaltat cu mesaje de amenințare pe facebook, pentru că este în continuare văzut drept unul din agresorii femeii jandarm. Postările persoanelor care l-au identificat în acest mod au rămas pe facebook, la fel și articolele din presa locală unde a fost etichetat drept „bătăuș’, „huligan’, „nenorocit’ sau „un cunoscut al oamenilor legii’. Măceluică a fost considerat un suporter violent din Craiova, alături de doi prieteni care nici măcar nu au fost la protest.

Realitatea este însă cu totul alta, iar tânărul a ajuns personal la Poliție, unde a fost asigurat că nu planează nici o bănuială asupra lui

 

Totul a pornit de la o fotografie în care Sorin apare în spatele jandarmilor și bătăușilor care îi agresau. Este îmbrăcat în negru, are o țigară în gură, atitudinea este calmă, iar fața i se vede foarte bine. O dată ce această fotografie a apărut în media online, anumite persoane au considerat că din moment ce este acolo, este automat și unul dintre agresori, relatează greatnews.ro.

Sorin a vrut să-i apere pe jandarmii bătuți

Însă în imaginile video surprinse de sus de posturile de televiziune se vede că Sorin Măceluică se apropie la un moment dat de grupul de agresori, însă apoi cineva îl împinge în spate.

Am vrut să mă bag între cei care loveau și jandarmi. Nu știu ce a fost în mintea mea, un moment de eroism stupid. Viața, integritatea – e mai importantă‘ spune el.

Numele său și al celor doi prieteni au fost preluate din presa locală și au ajuns să fie menționate și de site-uri centrale .Sorin Măceluică s-a trezit bombardat de telefoane: „Eram asaltat, sunau telefoanele încontinuu. Mă și panicasem’. La domiciliul său din Craiova, unde locuiește mama sa, au venit mai mulți polițiști care i-au pus întrebări.

Mai mult, a început să primească pe Facebook mesaje de amenințare cu moartea și cu bătaia: „Te căutăm, te tăiem, ai bătut o femeie’.

”Huligan” pe facebook, ”protestatar pașnic” în realitate. Care este povestea lui Sorin Măceluică 5

„Au preluat informația așa cum a fost prezentată pe Facebook de către simpatizanți PSD”

Sâmbătă, la ora 17.00, a mers la Poliția Capitalei ca să povestească ce știa și să explice că nu face parte dintre agresorii jandarmilor. Acolo a aflat că fusese deja identificat de către polițiști.

Poliția mi-a confirmat că nu planează suspiciuni asupra mea. Au vizionat filmările. Însă, nici după ce am fost la poliție nu au fost modificate articolele. Nu am fost contactat de nimeni pentru a mi se da dreptul la replică. Nu a verificat nimeni informațiile Au preluat informația așa cum a fost prezentată pe Facebook de către simpatizanți PSD și nu au verificat nici la poliție’ a declarat pentru libertatea.ro Sorin Măceluică.

Eticheta de huligan pusă în pripă și refuzul celor care l-au prezentat așa de a îndrepta situația i-au cauzat probleme și la locul de muncă, o instituție financiar-bancară din București. I s-a atras atenția că numele firmei la care lucrează îi apare la profilul de Facebook și imaginea firmei este pusă în pericol, putând fi asociată cu violențele din Piața Victoriei.

La locul de muncă au apărut tensiuni întrucât mi-a fost publicată poza de profil Facebook inclusiv cu numele firmei la care lucrez. Fapt ce afectează imaginea acesteia’ a mai spus tânărul.

”Huligan” pe facebook, ”protestatar pașnic” în realitate. Care este povestea lui Sorin Măceluică 6

Se judecă cu cei care l-au amenințat cu moartea

Sorin îi va acționa în instanță atât pe cei care l-au prezentat ca fiind unul din bătăuși, cât și pe cei care l-au amenințat apoi pe facebook.

Am să mă îndrept către care respectivele trusturi de presă, pentru a solicita daune. Nu am fost contactat de nimeni pentru a mi se da dreptul la replică. Voi chema în instanță persoanele ce mi-au scris in privat, că mă vor căuta să mă bată sau să mă omoare. Se va ocupa un avocat de toate aceste aspecte’ a precizat tânărul pentru libertatea.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.