Hațegan în centrul atenției după ce a arbitrat meciul din UEFA Champions League, TSKA Moscova-Real Madrid(1-0) 1
Ultima Ora Sport

Hațegan în centrul atenției după ce a arbitrat meciul din UEFA Champions League, TSKA Moscova-Real Madrid(1-0)

Hațegan în centrul atenției după ce a arbitrat meciul din UEFA Champions League, TSKA Moscova-Real Madrid(1-0)

Arbitrul român, Ovidiu Hațegan, a fost în centrul atenției marți seara în UEFA Champions League, când a decis să îi acorde două cartonașe galbene, pentru proteste la aceeași fază, portarului Igor Akinfeev.

Decizia arbitrului român a strârnit mai multe reacții în jurul oamenilor de fotbal, dar majoritatea i-au dat dreptate.

„Un meci foarte ușor pentru românul Ovidiu Hațegan”, a spus spaniolul Iturralde Gonzalez, fost arbitru FIFA, retras în 2012 care scrie acum în As, acolo unde are un editorial și a analizat atent prestația centralului din Liga 1.

„Fără complicații. A fost o seară liniștită pe stadionul Luzhniki, un meci fără complicații. […] Nu au fost momente controversate, cu excepția eliminării din ultimul minut a portarului de la CSKA. Însă, în precedentele 90 de minute a fost aproape impecabil […].

Roșu lui Akinfeev. Arbitrul i-a arătat două cartonașe galbene la rând în minutul 95 pentru proteste repetate și tam-tam. Nu te poți comporta așa, ca jucător într-o partidă. De multe ori, arbitrii trebuie să suporte prea mult, indiferent cât de greu le este jucătorilor, la 180 de bătăi pe minut (așa este și pentru arbitri). Așa că lecția pentru Akinfeev este că nu trebuie să fie că nu poți protesta chiar oricum”, a continuat acesta

De aceeași părere a fost și arbitrul rus Sergei Grigorievich Khusainov care a declarat: „Nu Akinfeev e vinovat, ci arbitrii din campionatul rus. Ei închid ochii când cei mai valoroși jucători încalcă regulamentul. Și, când ajungi în cupele europene, toți fotbaliștii sunt tratați la fel”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.