Guvernul pregătește începerea anului școlar. Lege pentru pentru învățământul online. Cine va lua deciziile 1
Ultima Ora Social

Guvernul pregătește începerea anului școlar. Lege pentru pentru învățământul online. Cine va lua deciziile

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi, la şedinţa comisiei pentru învăţământ a Senatului, că este în pregătire o ordonanţă de urgenţă care va reglementa învăţământul online.

„Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Monica Anisie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.