Grevă generală în a 3 a zi de Paște. Angajații unei firme mari, nemulțumiți de salarii 1
Ultima Ora Social

Grevă generală în a 3 a zi de Paște. Angajații unei firme mari, nemulțumiți de salarii

 Peste 70 de salariați de la Electroaparataj Târgoviște au intrat, marți, în grevă generală pe perioadă nelimitată. Oamenii vor salarii mai mari, acordarea unui spor de 15% pentru cei care lucrează în condiții grele sau acordarea sporului de vechime în muncă, transmite MEDIAFAX.

Președintele Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragădănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, începând de marți, 72 dintre cei 91 de angajați sunt în grevă generală.

„Oamenii nu mai lucrează, stau acasă. Pe 13 mai vom verifica cine mai continuă greva. Angajații vor salarii mai mari. Acum, indiferent dacă ești calificat sau nu, toți au același salariu, 1.280 de lei”, a declarat Nicolae Dragădănescu.

Potrivit reprezentanților sindicatului, salariații SC Electroaparataj SA Târgoviște au intrat în grevă generală pe perioadă nelimitată.

„Principalele revendicări ale salariaților sunt: creșterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel național, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte și implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentației de protecție sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producție, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în conditii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun, subvenționarea biletelor de odihnă și tratament cu 1.400 lei/salariat/an, plăți compensatorii în caz de disponibilizare, primă Paște/Crăciun 650 lei, prima de vacanță – 1200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Valahia.

Pe 23 aprilie, angajații au fost în grevă de avertisment.

Electroaparataj Târgoviște produce subansamble pentru industria electrotehnică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.