Germania cumpără avioane de luptă F-18, în detrimentul Eurofighter, pentru că pot transporta arme nucleare! 1
Ultima Ora Externe

Germania cumpără avioane de luptă F-18, în detrimentul Eurofighter, pentru că pot transporta arme nucleare!

Americanii de la Boeing cu F-18 au un ușor avantaj în detrimentul, Eurofighter Typhoon, în cursa pentru înlocuirea avioanelor germane de vânătoare Tornado.

Potrivit celor de la Defense News, care citează presa din Germania, oficialii de la Berlin și experții din domeniul apărării tind să se îndrepte spre F-18 pentru înlocuirea aeronavelor Tornado, arată defenseromania.ro.

Deși Eurofighter Typhoon pornea ca mare favorit, o problemă reală o reprezintă faptul că avioanele Eurofighter nu sunt certificate pentru a trasporta arme nucleare americane.

Așadar, decizia e generată de capacitățile nucleare ale celor două aeronave. Potrivit sursei citate, implementarea capabilităților nucleare pentru ca Eurofighter să transporte arsenal nuclear american ar dura între trei și cinci ani, asta în timp ce americanii anunță că F-18 deține deja asemenea capabilități.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze raportul și informațiile apărute în presă. Aceasta s-a rezumat doar să precizeze că între oficialii germani și cei americani din domeniul apărării se poarte ”conversații continue” pe această temă.

O decizie în cursa dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui luată de Germania la începutul anului viitor. Informațiile apărute în presă vin după ce în ianuarie 2019 Berlinul a eliminat F-35 din lista posibililor candidați pentru înlocuirea Tornado, tocmai pentru a stimula industria de apărare europeană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.