Fugarul Sebastian Ghiță, trimis în judecată în absență în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT” / Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016 1
Justiție Ultima Ora

Fugarul Sebastian Ghiță, trimis în judecată în absență în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT” / Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, fugit în Serbia, a fost trimis în judecată în absență în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”.

Sebastian Ghiță este acuzat trafic de influență și instigare la fals, potrivit DNA.  Alături de Ghiță au mai fost trimiși în judecată Cristian Anastasescu, fostul lui cumnat, și Bogdan Padiu, un fost coleg de liceu.

Dosarul a fost deschis în februarie 2017 de DNA Ploiești și a fost finalizat abia acum, după 5 ani, de procurorul Gheorghe Moța de la Secția I a DNA.

Șeful DNA Crin Bologa a justificat de mai multe ori, public, întârzierea soluționării dosarului prin imposibilitatea comunicării actelor lui Sebastian Ghiță în vederea respectării dreptului la apărare pentru că autoritățile judiciare sârbe nu ar fi colaborat cu autoritățile judiciare române.

Potrivit procurorilor, fostul deputat PSD ar fi vămuit contractele IT acordate de stat. Patronii unor companii IT ar fi acceptat să îi dea o parte din bani lui Ghiţă, fie ca să câştige contracte, fie ca aceste contracte să se deruleze în bune condiţii.

Procurorii susţin ca Ghiţă lua comisioane sub forma unor contracte fictive încheiate între firmele controlate de el și companiile IT care primeau contractele de la stat.

Între 2010 şi 2014, Ghiţă ar fi strâns astfel aproape 30 de milioane de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.