FOTO. Un român a câștigat premiul Emmy, la Los Angeles 3
Social Ultima Ora

FOTO. Un român a câștigat premiul Emmy, la Los Angeles

„Vieți, nu note”, un documentar realizat de Daniel Druhora, un român stabilit în Los Angeles, a câștigat premiul Emmy în cadrul competiției regionale din Los Angeles 2022.

Premiul a fost câștigat la categoria de cel mai bun program independent.Documentarul relatează povestea a 36 de studenți din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu speranța de a oferi soluții inovatoare zecilor de mii de refugiați aflați pe insula Lesvos, în Grecia.

Studenții din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design și antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităților aflate în centrul crizelor globale.

FOTO. Un român a câștigat premiul Emmy, la Los Angeles 4

„De-a lungul filmului, studenții USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate și educație pentru cei peste 20.000 de refugiați din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”.” afirmă Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, co-produs și regizat documentarul.

Niciunul dintre creatorii filmului nu și-a imaginat vreodată că acesta va câștiga atât de multă atenție în lumea televiziunii, deși Daniel Druhora recunoaște că scopul documentarului a fost de a sensibiliza opinia publică cu privire la tragediile trăite de refugiații din Grecia. „Nu am vrut ca acest documentar să fie doar un alt film bazat pe probleme de care oamenii uită repede”. continuă Daniel.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.