FOTO! TRAGEDIA DE LA MATEI BALȘ! PARLAMENTARII SE REVOLTĂ! ”ESTE O BATJOCURĂ LA ADRESA BOLNAVILOR!” 5
Ultima Ora Exclusiv Politic

FOTO! TRAGEDIA DE LA MATEI BALȘ! PARLAMENTARII SE REVOLTĂ! ”ESTE O BATJOCURĂ LA ADRESA BOLNAVILOR!”

Tragedia de la Institutul ”Matei Balș”, din Capitală, în care au murit cinci oameni, dă de gândit parlamentarilor români, care au descoperit că nu doar condițiile de cazrae asigurate bolnavilor din spitale sunt o mare problemă, ci și alimentația acestora.

Concret, deputatul PSD, Bogdan Ivan, va depune un proiect legislativ prin care, să fie majorată alocația de hrană pentru bolnavi.

Alesul, spune că suma de 10 lei pe zi, adică 2 euro, cât este norma de hrană a unui bolnav este ridicolă.

Ivan, face o comparație cu alte țări membre ale Uniunii Europene,unde, unui bolnav i se iferă mai multe meniuri de mâncare în valoare de 14 euro.

”10 lei (adică 2 Euro) pentru TREI mese pe zi!

Atât este alocația de hrană a unui bolnav în România!

 

O sumă ridicolă, care nu face decât să adâncească agonia unui bolnav, care se simte umilit, abandonat, batjocorit și sleit de puteri în fața unui meniu de 3 lei.

Situația trebuie remediată!

 

IMEDIAT!

Nu mai e timp de pierdut!

 

Astfel, începând de luni dimineață, alături de colegii mei din grupul parlamentar PSD, voi lucra la un amendament la Legea 95/2006, care reglementează alocația de hrană pentru persoanele internate în spitalele din România.

 

Ca să vă faceți o idee, în alte țări europene, suma alocată pentru hrana zilnică a unui bolnav internat într-un spital de stat este de cel puțin 14 euro/zi, iar pacienții pot alege dintr-o gamă largă de meniuri.

 

În România, legea nu permite spitalelor care au resurse și pot suplimenta această sumă să o facă, deși sunt multe unități medicale, cum e și cazul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care ar putea face asta.

 

Ca deputat al județului Bistrița-Năsăud am obligația de a mă lupta pentru demnitatea fiecărui român care ajunge în orice spital al țării.

 

Alocația de hrană de astăzi este o batjocură, nefiind nici măcar indexată cu procentul inflației, cum ar fi logic.

 

Ce masă poți asigura unui bolnav cu 3,3 lei, 10 lei pe zi, bani care să asigure mic dejun, prânz și cină?Nevoile nutriționale ale unui bolnav sunt deosebite, iar mulți dintre ei au un regim special, care, categoric nu poate fi realizat de niciun maestru bucătar având la dispoziție doar 10 lei.

 

Este un minim respect pe care trebuie să îl arătăm oricărui bolnav din România, mai ales că vorbim de oameni care au contribuit o viață din munca lor la bugetul pentru sănătate, iar astăzi, ajunși în spital, primesc o masă de 3 lei.

 

Fotografiile revoltătoare cu hrana pe care o primesc bolnavii din România nu rezolvă nimic, dar o lege bună care să le asigure o hrană de calitate DA!

 

Va fi scopul meu în perioada imediat următoare.

FOTO! TRAGEDIA DE LA MATEI BALȘ! PARLAMENTARII SE REVOLTĂ! ”ESTE O BATJOCURĂ LA ADRESA BOLNAVILOR!” 6

 

Și vă promit că voi lupta cu toată ființa pentru asta! Acum stă și în puterile mele!

 

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”,spune deputatul PSD.

FOTO! TRAGEDIA DE LA MATEI BALȘ! PARLAMENTARII SE REVOLTĂ! ”ESTE O BATJOCURĂ LA ADRESA BOLNAVILOR!” 7

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.