BOMBĂ! Diana Șoșoacă în război cu Arafat! Acuzații incendiare! 1
Exclusiv Politic Social Ultima Ora

BOMBĂ! Diana Șoșoacă în război cu Arafat! Acuzații incendiare!

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă i-a cerut demisia lui Arafat vineri, 29 ianuarie 2021. Prezența în față spitalului unde s-a produs focul, Șoșacă a atras atenția că nu este prima dată când DSU gestionează necorespunzător o criză. În acest sens, senatoarea a amintit atât incendiul din clubul bucureștean Colectiv, cât și accidentele din Muții Apuseni și de la Lacul Siutghiol.

„Este obligatoriu să existe cel puțîn o demisie. Și demisia principala este a domnului Raed Arafat. Este deja al treilea eveniment care se petrece și dansul nu cade niciodată. Dacă mai pun și Colectivul, înseamnă că avem patru. Dacă mai pun și Lacul Siutghiol, avem cinci.

Dacă mai pun și Munțîi Apuseni, avem șase. Domnul Raed Arafat se ocupă mai mult de cum să abuzeze poporul român decât să-și facă treaba. Deci eu în acest moment solicitpe cale oficială demiterea domnului Raed Arafat.

Nu (n.r. eventuală demitere a lui Arafat nu-i garantează că nu vor continuă astfel de tragedii în spitale), dar trebuie numiți alți oameni, pentru că toți cei care au fost până acum nu au fost în stare să rezolve problemele sistemului medical din România.

Sunt atâția profesionișți care pot deține aceste funcțîi, oameni care profesează… Domnul Raed Arafat nu mai profesează de mult; dansul doar stă acolo, pe scaunul dansului de ministru – secretar de stat și de șef al Grupului de Necomunicare Strategică (pentru că nu am avut niciun fel de comunicare în acest timp).

Situația în acest moment este foarte gravă. Din câte am înțeles de la presă, avem cinci morți. Am înțeles din alte surse că trei sunt carbonizati și cu arsuri interne. În acest moment, îmi pun întrebarea cum au ajuns să fie carbonizati. Ce se întâmplă cu oxigenul în exces din acele saloane? Pentru că avem reiterarea situațiilor de la Piatră-Neamț și de la Spitalul Giuleșți. Eu nu doresc să văd medici care să fie anchetați și trimiși în judecată, și care să plătească pentru incompetența altor persoane care puteau, prin deciziile lor, să facă din sistemul sanitar unul competent și care să funcționeze că afară. Că ne dorim o țară că afară… Eu mi-aș dori o țară că afară din punct de vedere medical.

Tot primesc informațîi ale persoanelor infectate cu COVID care au șansă să plece în afară, să fie tratați în spitalele din afară. De acolo sunt niște informațîi în care sunt plini de infecțîi nosocomiale. Deci efectiv (vorba unui medic): apeși pe piele și ies bacteriile din ei. Nu COVID-ul ii omoară, ci infecțiile nosocomiale. Spunem aceste lucruri de luni de zile.

Sistemul sanitar în România este în colaps. Adunăm bani la Casă de Asigurări de Sănătate, redirecționăm către alte și alte interese financiare, și cred că ar trebui să va uitați la anchetele făcute de RISE Project, că să vedeți cam unde se duc banii. Follow the money! Sunteți jurnalișți – mulți dintre dumneavoastră sunteți jurnaliști de investigație. Faceți acest lucru! Nu va mai lăsăți manipulați de către cei care vor să spuneți altceva decât trebuie! Și dumneavoastră trebuie să faceți cercetări, și noi. Este obligatoriu să apară adevărul și să se schimbe oamenii din sistem, pentru că oamenii pot schimbă.

Este inacceptabil să avem cinci morți și să știu că trei sunt carbonizati. Cum să te carbonizezi de la o radioterma (n.r. corect: aerotermă)? Cum este posibil în secolul XXI să nu ai căldură într-un spital că Matei Bals? Degeaba domnul profesor doctor Streinu-Cercel a renovat Matei Balsul și l-a făcut de standard internațional, dacă nu avem căldură, iar oamenii își aduc de acasă paturi sau radiatoare? Va dați seama ce încărcătură de oxigen, dacă ei spun că de la o aerotermă a avut loc o explozie? Păi, atunci cum? A fost un scurtcircuit? Și cât oxigen a putut fi acolo, în acel salon, de a existat o explozie?

(n.r. Răspunzând unor întrebări:) Bineînțeles că am soluțîi. Eu știu ce soluțîi am, dar e secret de stat în acest moment. Sunt unele discuții de secret de stat.

În locul lui Raed Arafat, aș demisiona și aș lasă persoane competențe. Trebuie să ai luciditate și să-ți dai demisia atunci când vezi că sub conducerea ta se întâmplă atâtea și atâtea evenimente care duc la decesul atâtor oameni. Spitalele din România au ajuns crematorii în ultimul timp – asta este adevărul.

Trebuie în primul rând o acțiune de dezinfectare a tuturor spitalelor din România – luate secție pe secție. Am vorbit cu medici din Franța: la ei, din 3 în 3 ani, se închide secția, se eliberează, se curată perețîi până la beton, după care se dezinfectează, se tratează cu anumite substanțe, după care se refac și se redau pacienților în condițîi de maximă securitate a sănătății.

Deci căldură nu avem, instalație electrică nu avem, infecțîi nosocomiale avem. Nu avem personal, nu facem nimic… Importăm de 4 milioane de euro, nu găsim aparatele, nu avem oxigen suficient și aducem mai multe bidoane de oxigen. Închidem oamenii în saloane cu cheia – așa au murit cei de la Piatră-Neamț. Și nimeni nu ia atitudine, nimeni nu acționează, nimeni nu se duce la față locului, nimeni nu face anchete epidemiologice șamd.

Am înțeles că nici măcar epidemiologi nu avem în România, pentru că este o specialitate care nu mai prezintă interes de foarte mulți ani. Și atunci cine să facă anchetele epidemiologice? Mai avem o mâna de oameni care sunt epidemiologi. Unii dintre ei au depășit vârstă de 75 de ani și nici măcar pe aceștia nu-i întrebăm ce se întâmplă.

Deci aici trebuie discutat cu specialiști. Sunt atâția medici care au luat atitudine și pe care nu-i ascultă nimeni. Uitați-va: cei care iau atitudine sunt supuși oprobriului. O anumită parte a presei îi desființează efectiv, ne batem joc de toți specialiștii pe care îi avem, dar nimeni nu se preocupă de adevărurile spuse de acești medici. Luați contact cu medicii care au luat atitudine! O aveți pe doamna doctor Monica Pop, îl aveți pe domnul Vasile Astărăstoae, pe domnul Vladimir Beliș, pe domnul Răzvan Constantinescu de la Iași, pe domnul Ciuhodaru! Vorbiți cu ei și vedeți, pentru că ei au soluțîi și nu sunt lăsăți să implementeze aceste soluții”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.