FOTO. Patru premii pentru lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe 5
Social Ultima Ora

FOTO. Patru premii pentru lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut patru medalii – una de aur şi trei de argint- la cea de-a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 24-30 iulie la Varazdin, Croaţia.

Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut medalia de aur şi primul loc în concurs cu 540 de puncte, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, judeţul Hunedoara) sunt elevii medaliaţi cu argint.

FOTO. Patru premii pentru lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe 6

Echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Vaslui – Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic – Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

La concursul din acest an au participat 52 de concurenţi din 12 ţări.Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

FOTO. Patru premii pentru lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale şi locul I pe echipe 7

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.