GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime
Ultima Ora Social

FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime

GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime

Un tricolor de 200 de metri lungime confecționat de elevii liceului din comuna Berca, județul Buzău, a fost purtat, sâmbătă, pe străzile comunei, iar în final a fost întins în fața Bisericii Berca, unde s-au desfășurat festivitățile de Ziua Națională a României. 

FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 1 FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 2 FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 3  FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 4 FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 5 FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 6

Manifestările au debutat cu Marșul Centenarului, ocazie cu care eleviii și autoritățile locale au purtat tricolorul confecționat de elevi pe brațe de la Liceul Berca prin fața Primăriei și apoi la Monumentul Eroilor din curtea Bisericii Berca, acolo unde au fost depuse coroane și jerbe de flori.

După ceremonialul de depuneri de coroane de flori, participanții au fost invitați la o fasole tradițională și la un spectacol folcloric în centrul comunei. În municipiul Buzău, 3.800 de porții de fasole tradițională au fost oferite localnicilor veniți sâmbătă în Parcul Crâng. Fasolea cu ciolan sau de post a fost servită fără incidente, sub supravegherea jandarmilor care au creat culoare până la locul de distribuție.

FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 7FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 8

Pe lângă fasole, buzoienii au primit si desert, dar și vin fiert sau ceai cald, după prreferințe. Totodată, administrația județeană a oferit celor prezenți și un spectacol folcloric susținut de artiști ai Centrului Județean de Cultură și Artă.

FOTO. GEST INEDIT de Centenar al copiilor unei comune din Buzău. Au purtat pe brațe un TRICOLOR de 200 m lungime 9

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.