FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume
Ultima Ora Social

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume

Străzile decorate cu milioane de luminiţe, arborii acoperiţi cu leduri, pieţele transformate în peisaje de basm, un brad uriaş, sunt doar câteva dintre atracţiile de sezon pentru cei care vor să celebreze Crăciunul în Lisabona. 

Iar aceste decoraţiuni, realizate cu mult bun-gust şi atenţie la detalii, se dovedesc a fi reţeta perfectă de atragere a turiştilor şi în sezonul rece. Acolo unde autorităţile nu au decorat străzile, localnicii au scos pe fereastră, pe balcon, sau la poartă ghirlande luminoase. Iar în parcuri au fost deschise mai multe evenimente care te fac să intri în atmosfera Crăciunului.

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume 1

Stelele par să fie elementul definitoriu al decoraţiunilor luminoase din acest an din Lisabona. Şi mari şi mici, în diverse culori şi forme, acestea se întâlnesc la tot pasul, pe alei, pe bulevarde, în ganguri, la fereste şi, bineînţeles, în vârful bradului de Crăciun. Străzile împodobite de sărbătoare, decoraţiunile de pe clădiri, ramurile luminate ale copacilor desfrunziţi sau globurile gigantice creează o atmosferă feerică. Roata uriaşă, în care te poţi urca să vezi Lisabona de la înălţime, este înconjurată de stele şi decorată cu beculeţe multicolore.

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume 2

În unele locuri, frunzele care încă au rămas prinse de ramurile arborilor se întrepătrund cu stelele în 8 colţuri puse de autorităţi la înălţime pentru a da culoare străzilor. În alte zone, piatra cubică, ce e considerată o emblemă a Lisabonei, străluceşte sub lumina fulgilor de nea făcuţi din leduri şi ghirlande luminoase. Portugalia a câştigat doar din turism peste 3,4 miliarde de euro în 2017, pe tot parcursul anului fiind vizitată de aproape 13 milioane de străini. Iar Lisabona a fost una dintre cele mai populare destinaţii din Europa, atrăgând 3,3 milioane de turişti, cei mai mulţi venind vara.

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume 3

Dar, în ultimii ani, capitala Portugaliei se află şi în topul destinaţiilor de iarnă, chiar dacă aici aproape niciodată nu ninge, iar temperaturile maxime sunt în medie, în jurul a 14-15 grade Celsius în această perioadă. În cazul în care vă întrebaţi de ce, e de ajuns să priviţi imaginile postate pe reţelele de socializare, pe bloguri, sau pe site-uri de cei care au vizitat iarna aceasta Lisabona. Şi apoi să citiţi descrierile, în care majoritatea scriu că oraşul este „superb”, „fabulos”, „mirific”, „feeric”, „minunat” şi „de neratat”.

FOTO. Crăciun de NEUITAT în Lisabona. Unul din cele mai vizitate orașe din lume 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.