ALERTĂ! Profesorii nu mai pot da meditații, vezi ce li se pregătește
Ultima Ora Politic

Fostul Ministru al Educației este sceptic cu privire la ultima ordonanță referitoare la orele de română din şcolile cu predare în limbile minorităţilor

Fostul Ministru al Educației este sceptic cu privire la ultima ordonanță referitoare la orele de română din şcolile cu predare în limbile minorităţilor.

Valentin Popa a afirmat că în prezent se aplică ultima ordonanţă privind limba română în şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale, dar admite că ar putea apărea probleme legate de prevederi din Legea educaţiei naţionale, care ar putea fi rezolvate de CCR.

„Eu cred că se aplică ultima ordonanţă. (…) Se aplică legea. Eu aşa sper. Cea care este în vigoare. Doar nu este declarată neconstituţională”, a afirmat Popa, miercuri, întrebat care dintre ordonanţele de urgenţă se aplică în prezent – cea din august, în vigoare până la demisia sa, ori cea care o abrogă.

El a admis că în privinţa aplicării respectivului act normativ s-ar putea ivi probleme legate de neconcordanţa cu o serie de prevederi din Legea educaţiei naţionale.

„Asta e o problemă. N-aş putea să vă răspund exact, nu sunt jurist, dar, dacă juriştii constată o astfel de problemă, eu cred că există Curtea Constituţională care ar putea să o rezolve. Dacă există o problemă”, a mai spus Valentin Popa.

Popa a demisionat săptămâna trecută din funcţia de ministru al Educaţiei. El afirma, atunci, că a luat această decizie pentru că nu a fost de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.