Gabriela Firea alocă un miliard de lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală
Firea promite reparații la RADET. Se continuă lucrările în zonele cu probleme
Ultima Ora Social

Firea promite reparații la RADET. Se continuă lucrările în zonele cu probleme

RADET continuă lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare în zonele din Capitală unde bucureștenii au reclamat probleme cu încălzirea anul trecut, a anunțat, vineri, compania.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de companie, lucrările RADET fac parte din cea mai amplă campanie de reparații, modernizări și înlocuiri de subansamble tehnice, anunțată încă de la sfârșitul sezonului anterior de încălzire, fiind prima acțiune de acest fel după o perioadă de 10 ani.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul resimțit de cetățeni, însă aceste lucrări reprezintă singura opțiune pentru asigurarea serviciului de termoficare în noul sezon de încălzire. Pentru a finaliza lucrările cât mai rapid au fost mobilizate toate echipele RADET care au lucrat cu program prelungit, în unele cazuri chiar și sâmbăta”, au transmis reprezentanții companiei.

La sfârșitul lunii iulie a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile – cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din Bucureşti.

Lucrări presupun repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70-80% dintre avariile de anul trecut.

Încă de la începutul lunii august au fost demarate lucrările în trei șantiere din zonele Iancu de Hunedoara, 1 Mai și Nicolae Caramfil, iar săptămâna viitoare vor fi deschise alte cinci șantiere, astfel ca până la sfârșitul viitorului sezon de încălzire să fie finalizate lucrările la 20 de tronsoane.

„Se va lucra pe toată perioada sezonului viitor de încălzire fără a fi afectată însă furnizarea agentului termic pentru încălzire către clienți, prin provizorate care să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică. De asemenea au fost finalizate un număr de 15 lucrări din planul anual de modernizare a reţelelor de termoficare. Acestea au fost realizate în principalele zone în care cetățenii au resimțit disconfort în sezonul anterior de încălzire, respectiv: Bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moineşti, strada Ion Berindei, Piața Constituției, strada Răzoare, staţia de metrou Păcii”, se mai arată în comunicatul companiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.