Festivalul Înghețatei la Veranda Mall din Capitală. Eveniment într-un scop nobil 1
Ultima Ora Social

Festivalul Înghețatei la Veranda Mall din Capitală. Eveniment într-un scop nobil

 Festivalul Înghețatei cu fapte bune adună sâmbătă și duminică artizanii din domeniu într-un scop nobil, în cadrul unui eveniment organizat de Fundația World Vision România, la Veranda Mall, din Capitală, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Fundația World Vision România organizează, în weekendul 13 – 14 iulie 2019, la Veranda Mall, Festivalul Înghețatei cu fapte bune. ”Artizani de înghețată își unesc forțele pentru a face un bine și strâng fonduri pentru copiii din medii defavorizate, care au atât de mare nevoie. Un procent de 2% din totalul vânzărilor din cadrul celor două zile de festival se donează către programul «Pâine și Mâine» al Fundației World Vision”, notează organizatorii.

Printre cei care și-au anunțat prezența la eveniment se numără Gelato Mio, La Strada, Vice Cream, Gelateria Velluto, Gelato D’Amore și Puro&Bio Romania.

Inițiat în 2016, acest proiect vizează reducerea abandonului școlar în rândul elevilor de școală primară din 30 de comunităţi defavorizate din județele Dolj, Vâlcea, Vaslui și Cluj. În acest moment, în program sunt incluși 1.281 de copii.

„Pâine și Mâine” le oferă copiilor din program o masă caldă pe zi (cu două feluri și un desert) și posibilitatea de a se pregăti în fiecare zi, timp de două ore, într-un program de tip „Școală după școală”, sub coordonarea unui profesor angajat special pentru acest proiect. Astfel, proiectul reduce abandonul școlar eliberând familiile nevoiașe de grija hranei zilnice pentru copii și oferindu-le acestora din urmă șansa de a-și face temele într-un mediu sigur și liniștit. Costul lunar per copil este de 230 de lei, iar proiectul poate fi susținut donând câte 2 euro prin SMS, la numărul 8844, cu textul PAINE.

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

”World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe”, se arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.