FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPĂ GUST, începe mâine 12 septembrie și ține până duminică, în Parcul Național 1
FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPĂ GUST, începe mâine 12 septembrie și ține până duminică, în Parcul Național.
Ultima Ora Social

FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPĂ GUST, începe mâine 12 septembrie și ține până duminică, în Parcul Național

FESTIVALUL DE BUN MUST ȘI PASTRAMĂ DUPĂ GUST, începe mâine 12 septembrie și ține până duminică, în Parcul Național.

Tone de pastramă și râuri de must vor curge la această sărbătoare de gusturi și arome.

La primele ore ale dimineţii, fete mândre și frumoase îmbrăcate în straie populare vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi și aromați și vor face prima recoltă de must din acest an. Ca să aibă mai mult spor, fetele vor fi acompaniate de un taraf autentic de lăutari.

Și pentru ca mustul să alunece mai bine, ciobanii au adus cu ei pastramă aromată, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Vor mai fi berbecuții și alte cărnuri la proțap, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belşug cu must şi vin.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor, pregătite toate „în văzul lumii”. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă vor oferi și dulciuri, dulceţuri, brânzeturi și afumături, toate preparate proaspete și fragede, special aduse pentru a ne înfrupta din ele.

Un cioban autentic, venit la târg cu stână cu tot, va arăta cum se prepară pastrama de berbecuţ şi mai apoi o va arunca pe grătar şi o va da spre degustare tuturor pofticioşilor.

Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și covoare tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual cu multă migală de către adevărați meșteri populari.

Ca sa simti al Toamnei gust,La Pastrama sa-i dai Must!Si in cana, si-n pahar,Mustul e al Toamnei dar!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.