FCSB și Dinamo, amendate după derby. Câți bani vor scoate din buzunar 1
FCSB și Dinamo, amendate după derby. Câți bani vor scoate din buzunar
Ultima Ora Sport

FCSB și Dinamo, amendate după derby. Câți bani vor scoate din buzunar

 Cluburile FCSB și Dinamo au fost amendate cu 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei, în urma incidentelor care au existat la meciul direct dintre cele două, disputat sâmbătă, scor 1-1, în etapa a 12-a din Liga 1.

„FC FCSB vs. FC Dinamo 1948 – Incidente – În baza art. 82.2. și 3.a și c., raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu avertisment și o penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena Naţională, cu rivala Dinamo, în etapa a XII-a a Ligii I.

Partida dintre FCSB și Dinamo a fost întreruptă de arbitrul Istvan Kovacs în minutul 35, la scorul de 1-1, timp de 10 minute, în urma unui scandal iscat între Florinel Coman și galeria lui Dinamo, după ce fotbalistul vicecampioanei României a aplaudat ironic în direcția galeriei adverse.

Arbitrul i-a acordat cartonașul galben, iar după ce lucrurile s-au liniștit și Coman s-a dus să execute cornerul, a fost înjurat de către fanii dinamoviști din peluză. Coman a fost numit „țigan”, iar în direcția sa au fost aruncate mai multe obiecte. Atunci, arbitrul a decis să trimită echipele la vestiar, iar meciul a fost reluat după aproximativ 10 minute.

De asemenea, la finalul jocului, mai mulți suporteri de la FCSB și Dinamo au intrat pe teren, unde a existat un conflict între cele două părți în urma căruia jandarmii au intervenit, evacuându-i de pe stadion.După meciul de pe Arena Națională, Jandarmeria Capitalei a anunțat că organizatorii meciului FCSB-Dinamo și reprezentanții firmei de securitate au fost amendați cu câte 5.000 de lei, precizând că numărul suporterilor care au accesul interzis pe stadion timp de șase luni sau un an a crescut de la șase la 10.

Reprezentanții Jandarmeriei București au precizat că, în urma partidei de fotbal dintre FCSB și FC Dinamo București, care a avut loc sâmbătă, pe Arena Națională, au fost constatate și aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea și provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafața de joc sau injurii și săvârșirea de acte și gesturi obscene.

Totodată, 10 persoane au primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an.

Au fost constatate și patru fapte de natură penală, cu șase autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de deținere și folosire a obiectelor pirotehnice.

„Organizatorul jocului sportiv și societatea privată de securitate au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condițiilor de siguranță a spectatorilor. În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.