Belgia
Ultima Ora Externe

Explozie in Belgia. Doi morți și zeci de răniți

Cel puțin două persoane au murit și alte 14 au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc în noaptea de luni spre marți, în centrul orașului belgian Anvers, relateză RTL.be. Cauza deflagrației este încă neclară, însă autoritățile exclud orice legătură cu terorismul.

Explozia, care a avut loc în cartierul studențesc al orașului, a distrus complet o clădire și a avariat alte șapte. Două blocuri aflate în apropiere au fost evacuate, iar zeci de persoane și-au pierdut noaptea în centre comunitare, în hoteluri sau la apropiați.

Mai multe echipaje au intervenit la fața locului, iar în zonă a fost instaurat un perimetru de securitate. Totodată, salvatorii au căutat toată noaptea trupurile celor două persoane care au decedat, prinse sub dărâmături. Cauza exactă a exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar una dintre ipotezele luate în calcul este că ar fi fost provocată de o scurgere de gaze.

Belgia se află în alertă în urma atacurilor teroriste din martie 2016, care au avut loc în capitala Bruxelles și care s-au soldat cu 22 de morți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.