Gabriela Firea, ANUNȚ DE MILIOANE pentru medicii din București. Le achiziționează sute de case
Ultima Ora

EXCLUSIV. Bucureștiul s-a umplut de țânțari din ambiția Gabrielei Firea de a pune mâna pe dezinsecție

A început o adevărată invazie de țânțari în București! În acest context, primarul general Gabriel Firea a declanșat un război cu firma care face dezinsecția, Coral Impex. Conducerea firmei ne-a explicat în exclusivitate că, de fapt este un meci prin care Firea urmărește încălcarea unei Hotărâri judecătorești câștigate de Coral Impex. Firea vrea să pună mâna pe acest serviciu, pentru oamenii ei.

 Bucureștiul s-a umplut de țânțari din ambiția Gabrielei Firea de a pune mâna pe dezinsecție

„​Deşi, conform documentaţiei aferente contractului, aveţi obligativitatea menţinerii limitei de confort  pentru cetăţeni, prin atingerea unui nivel scăzut al existenţei populaţiei de ţânţari, în ultima perioadă, sesizările primite de la locuitorii municipiului Bucureşti demonstrează exact contrariul. ​Astfel, în ultima perioadă, la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Primăriilor de Sector, s-au primit numeroase sesizări scrise, apeluri telefonice, cât şi mesaje pe reţelele de socializare, cu privire la prezenţa masivă a ţânţarilor şi disconfortul pe care aceştia îl creează cetăţenilor din diverse zone ale oraşului. În exprimarea nemulţumirii, avem în vedere şi condiţiile meteo nefavorabile de la începutul acestei luni şi până în jurul datei de 11.07.2018, dar nu putem să nu ţinem cont de faptul că, în calitate de operator al serviciului, aveţi obligativitatea de a identifica toate zonele problemă de pe raza oraşului, care trebuie evaluate și tratate cu prioritate pentru a preîntâmpina, astfel, dezvoltarea necontrolată a populaţiilor de ţânţari”, susține Gabriela Firea în scrisoarea deschisă adresată firmei care se ocupă cu dezinsecţia în Capitală.

În replica, reprezentanții Coral Impex spun că dezinsecția nu se face așa, iar ceea ce se întâmplă acum este rezultatul faptului că Primăria Municipiului București nu îi lasă să își facă treaba conform normelor tehnice ale acestei activități. Adică, le pune bețe în roate pentru a-i scoate vinovați!

Scandalul pe dezinsecțiea și deratizarea bucureșteană durează din 2015

Scalndalul țânțarilor a început în anul 2015,când contractual deratizare-dezinsecție din București a expirat și nu a mai fost semnat altul până în 2016, când s-a scos la licitație serviciul.

Licitația a fost câștigată de firam Coral Impex, dar noul primar, Gabriela Firea, voia să naționalizeze  toate serviciile primăriei, așa că nu a semnat contractual cu firma care câștigase licitația, la ambiție. Coral Impex a chemat Primăria în instanță. A câștigat procesul, iar Firea a trebuit să semneze înțelegerea economică. Doar că datele tehnice ale contractului au fost concepute de Primărie în așa fel încât să nu se poată aplica tehnologia corectă nici la dezinsecție, nici la deratizare – tot la ambiție! Asta pentru ca ulterior, societate prestatoare să fie învinovățită și eliminată, iar serviciul să fie preluat de cineva apropiat Primăriei conduse de Gabriela Firea.

Caz concret: în scrisoarea deschisă, primarul general cere ca societatea de dezinsecție să meargă punctual în zonele unde există sesizări și să stropească acolo.

 Bucureștiul s-a umplut de țânțari din ambiția Gabrielei Firea de a pune mâna pe dezinsecție

”Dezinsecția nu se face așa!  Se face în anumite momente ale anului, dinspre periferie către centru, peste tot, cu o anumită ritmicitate. Din cauză că nu suntem lăsați să lucrăm cum trebuie, rezultatele nu pot fi mulțumitoare. Banii sunt suficienți, nu cerem nimic în plus, cerem doar să fim lăsați să lucrăm așa cum trebuie”, ne-a spus Alexandru Badea, directorul Coral Impex.

Desigur, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească, practic va fi greu de anulat contractul actual cu Impex – altfel decât printr-o altă hotărâre judecătorească.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.