Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, dă din nou dovadî că nu știe limba română
Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, dă din nou dovadî că nu știe limba română
Ultima Ora Social

Europarlamentarul Maria Grapini stă bine la capitolul avere. Câți bani și câte case are

Europarlamentarul Maria Grapini, din partea Partidului Puterii Umaniste, este cunoscută pentru faptul că a atacat-o dur chiar în Parlamentul European pe Laura Codruța Kovesi care candidează la funcția de procuror-șef al Parchetului. Grapini este de asemenea recunoscută pentru celebrele greșeli gramaticale pe care le-a făcut de-a lungul timpului.  Grapini va candida la alegerile europarlamentare din 2019 pe lista PSD.

Din anul 2014, Maria Grapini este deputat în Parlamentul European. Până atunci, din 2006 până în 2015 a fost vicepreședintele Partidului Conservator. La alegerile europarlamentare din anul 2014 pe liste comune PC cu PSD și UNPR, Maria Grapini s-a aflat pe poziția a 5-a.

Maria Grapini a lansat patru cărți. Dintre acestea, cea mai controversată este romanul de dragoste Viața, între scrieri și trans-scrieri. Presa a scris la momentul lansării că acea carte conține paragrafe plagiate de pe Wikipedia și de pe alte site-uri online, scrie capital.ro.

Maria Grapini este cunoscută în spațiul public în mod special pentru greșelile gramaticale pe care le-a făcut frecvent în postările de pe pagina sa de Facebook. Aceasta chiar are dedicată o apilcație, lansată în 2015, care se numește „GRAPINIzer”. În mod ironic, cei care o folosesc pot introduce un text corect gramatical și îl pot vedea convertit în varianta „spusă de Maria Grapini”.

Puțini știu ce avere are Maria Grapini. Cu ocazia candidaturii la europarlamentare pe lista PSD, Grapini a trebuit să consemneze ce avere are.

Astfel, Maria Grapini deține un teren în Surduc, Timiș de 750mp, două case și un apartament de 200mp în Timișoara. Ea mai deține si un Audi8 din 2007 și o mașină Nissan din 2015.

Grapini mai deține bijuterii de aur și argint în valoare de 160.000 de lei, tablouri în valoare de 120.000 de lei și sculpturi de 60 000 de lei.

Maria Grapini deține și acțiuni la trei mari companii în valoare de 177 940 lei. Ea mai are două credite, unul de 60 000 de euro, scadent în 2029 și unul de 26 331,26 lei, scadent în 2018.

Ca membru în Parlamentul European, Maria Grapini câștigă anual 81 238,44 euro. Veniturile sale anuale din pensie ating suma de 64 554lei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.