Handbaliștii ”Tricolori”, victorioși la Trofeul Carpați
Handbaliștii ”Tricolori”, victorioși la Trofeul Carpați
Ultima Ora Sport

Eșec pentru naționala masculină de handbal. A ratat calificarea la Campionatul European

Echipa națională de handbal masculin a României a pierdut, joi seară, contra Portugaliei, scor 19-24, în preliminariile Campionatului European din 2020, și a ratat matematic calificarea la turneul final.

În urma rezultatului înregistrat în Sala Polivalentă „Dinamo”, tricolorii au rămas pe locul trei în grupa 6 de calificare, cu doar două puncte acumulate în cinci etape. România mai are de disputat un singur meci, cu Franța, în deplasare, pe 16 iunie.

La turneul final din 2020 se califică primele două locuri din fiecare grupă și cel mai bun loc trei, astfel că România nu mai are nicio șansă să se califice. După cinci runde, Franța și Portugalia sunt primele în grupă, cu opt puncte, în timp ce Lituania se află pe ultimul loc, cu două puncte, la egalitate cu România.

Rezultatele înregistrate de România în preliminariile pentru Campionatul European din 2020:

Portugalia – România 21-13România – Franța 21-31România – Lituania 28-23Lituania – România 24-23România – Portugalia 19-24

Lotul României pentru partida cu Portugalia:Portari: Ionuţ Iancu, Mihai Popescu, Andrei Lazăr, Cristi TcaciucExtreme stânga: Vencel Csog, Valentin MocanuInteri stânga: Alexandru Şimicu, Dan Racoţea, Viorel Fotache, Tudor BoteaCentri: Andrei Buzle, Călin Căbuţ, Aron Dedu, Liviu CabaInteri dreapta: Bogdan Mănescu, Demis GrigoraşExtreme dreapta: Gabriel Bujor, Roland ThalmaierPivoţi: Adrian Rotaru, Gabriel Dumitriu, Bogdan Raţă, Mihai Becheru

Campionatul European din 2020 se va desfăşura în premieră cu 24 de echipe naţionale, astfel că pe lângă cele patru reprezentative deja calificate (Austria, Suedia, Norvegia – ţări organizatoare şi Spania – campioană en-titre), alte 20 de naţionale vor obţine biletele pentru turneul final în urma calificărilor. În preliminarii sunt opt grupe preliminare de câte 4 echipe, astfel că 62,5% dintre participante în această fază a competiţiei ajung la Campionatul European.

Ultima oară când naționala masculină de handbal a României a evoluat la un turneu final s-a întâmplat în 1996.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.