Dosarul ”10 AUGUST”. 40.000 de români i-au cerut Procurorului General redeschiderea anchetei 1
Ultima Ora Justiție

Dosarul ”10 AUGUST”. 40.000 de români i-au cerut Procurorului General redeschiderea anchetei

Reprezentanții a 21 de grupuri civice s-au întâlnit, vineri, cu Procurorul General al României, Gabriela Scutea.

Aceștia au solicitat redeschiderea dosarului ”10 august” și preluarea anchetei de către Parchetul General, prezentând și o petiție în acest sens semnată de 40.000 de persoane.

Dosarul ”10 AUGUST”. 40.000 de români i-au cerut Procurorului General redeschiderea anchetei 2

”Procurorul General a primit petiția Declic, semnată de peste 40.000 de membri.

A promis că o va analiza și va lua o decizie. Îi cerem să redeschidă ancheta 10 august și să aflăm cine sunt vinovații”, anunță un comunciat comun.

Reprezentanții grupurilor civice au precizat că au reiterat caracterul pașnic al protestelor din Piața Victoriei, demonstrat în timp, și faptul că lucrul pe care l-au avut manifestanții în comun a fost refuzul abuzurilor și a violenței.

Aceste aspecte sunt în contradicție cu afirmațiile cuprinse în Ordonanța DIICOT care laudă demersul forțelor de ordine de a-i trata pe protestatari ca pe o „cultură iremediabil compromisă” care trebuia adusă ”la stadiul de brazdă”, au subliniat aceștia.

Grupurile civice au reclamat mai multe aspecte din dosar, precum termenele prea lungi, modul în care a fost realizată ancheta și echidistanța procurorului de caz.

Dosarul ”10 AUGUST”. 40.000 de români i-au cerut Procurorului General redeschiderea anchetei 3

AICI POȚI SEMNA PETIȚIA

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii