Doi alpinişti accidentaţi pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş au fost coborâţi de salvamontiști 1
Ultima Ora Social

Doi alpinişti accidentaţi pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş au fost coborâţi de salvamontiști

Doi alpinişti accidentaţi, sâmbătă, pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş au fost coborâţi de salvatorii montani până în staţiunea Sâmbăta, de unde au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi al spitalul din Făgăraş, informează duminică reprezentaţii Jandarmeriei Române.

„În data de 09.02.2019, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 la ora 17.17, un grup de alpinişti începători a solicitat ajutor după ce au urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş până la Colţul Bălăceni pentru căţărare. Doi dintre aceştia au căzut, necesitând îngrijiri medicale. Astfel, au plecat în misiunea de salvare a acestora 3 lucrători şi un voluntar din cadrul Salvamont, precum şi 7 jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta”, precizează informarea menţionată.
Potrivit sursei citate, ajunşi la cei doi accidentaţi, salvatorii au constatat că una dintre persoane avea nevoie de acordarea primului ajutor, deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să fie fracturate şi prezenta contuzii grave la nivelul capului. Cealaltă persoană prezenta doar lovituri la nivelul mâinilor şi capului, dar a putut coborî singură.

„Cei doi au fost conduşi prima dată la o cabană a Salvamont, unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâţi până în staţiunea montană Sâmbăta de unde au fost preluaţi de ambulanţe si transportaţi la spitalul din Făgăraş”, mai menţionează reprezentanţii Jandarmeriei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.