Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuzat de secretomanie
Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuzat de secretomanie
Ultima Ora Social

DEZASTRU. E OFICIAL. MINISTRUL MUNCII RECUNOAȘTE. NU MAI SUNT BANI DE PENSII PENTRU DECEMBRIE

DEZASTRU. E OFICIAL. MINISTRUL MUNCII RECUNOAȘTE. NU MAI SUNT BANI DE PENSII PENTRU DECEMBRIE

Ministerul Muncii a rămas fără bani pentru plata pensiilor în luna decembrie și a cerut Guvernului să suplimenteze fondurile alocate instituției.

Marius Budai ministrul Muncii, a declarat că este nevoie de bani atât pentru plata pensiilor, cât și pentru achitarea comisioanelor către Poștă Română.

„Am mai propus suplimentarea ordinii de zi cu două hotărâri de guvern privitoare la majorarea fondurilor alocate Ministerului Muncii. Prima în valoare de 42,556 milioane lei și a două de 670 mii de lei. Prima a fost necesară pentru închiderea tuturor calculelor cu valoarea pensiilor pe luna decembrie, iar a două, după cum bine știți, în ședința trecută de guvern s-a majorat cuantumul plăților către Poștă Română cu comisioanele de plata a pensiilor acasă la oameni și am avut nevoie de această suma pentru acoperirea acestei majorări. În ultima ședința de guvern, am prevăzut această situație, pentru că nu aveam gata toată situația calculelor pentru luna decembrie și am socilictat Guvernului posibilitatea că într-o ședința următoare de guvern, în măsură necesităților, să avem împuternicire și aprobare să putem din fondul de rezervă al Guvernului să solicităm acești bani.E o situație normală pentru sfârșit de an, deoarece în dinamică activităților Caselor Județene de Pensii se schimbă foarte mult recalcularile pensiilor, nu putem estima de la început exact câți oameni vor opta pentru pensie, pentru că sunt diferite tipuri de pensie, de la pensie de invaliditate, de limita de vârstă sau anticipată și atunci intervine acest reglaj în ultima luna.”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.