DEPUTAT PSD, UN ULTIM OMAGIU PENTRU PROFESORUL DOCTOR BURLEA MARIN
Ultima Ora Social

DEPUTAT PSD, UN ULTIM OMAGIU PENTRU PROFESORUL DOCTOR BURLEA MARIN

DEPUTAT PSD, UN ULTIM OMAGIU PENTRU PROFESORUL DOCTOR BURLEA MARIN

Deputatul P.S.D. Iași, Cîtea Vasile aduce un ultim omagiu  profesorului Burlea Marin.

” A fost medic, dar a fost și profesor, senator, președinte al Societății Române de Pediatrie. De-a lungul carierei, Marin Burlea a semnat peste 300 de titluri ştiinţifice şi cărţi de specialitate. Iar timp de 15 de ani, a fost director General al Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

I-a iubit enorm pe cei mici. Așa că Spitalul de Copiii din Iași i-a devenit a doua casă. Copiii l-au iubit și ei. Niciunul nu ieșea plângând din cabinetul domnului doctor. Așa că nu degeaba de spune că Marin Burlea era medicul preferat al copiilor.

Pe lângă faptul că era medic la Iași, luni de zile Marin Burlea a făcut naveta Iași – Tulcea, pentru a-i îngriji pe copiii de acolo, care nu aveau un medic pediatru. Și a făcut asta fără să ceară vreun ban.

A fost un medic cum rar întâlnești, bun, blând, calm, devotat. Un medic care reușea să depisteze imediat dacă un copil e sau nu bine. Iar dacă nu era bine, îl punea imediat pe picioare.

Până în ultima lui clipă de viață, n-a renunțat la profesia pe care a iubit-o cel mai mult. Deși era grav bolnav, Marin Burlea încă mai stătea de gardă la Spitalul de Copii. A salvat sute de mii de vieți însă, din nefericire, el n-a mai putut fi salvat de medici. A plecat dintre noi și a lăsat un gol imens.

Valoarea acestui om a fost recunoscută chiar și de preşedintele României, Klaus Iohannis, care a semnat deja decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

            Dumnezeu să te odihnească în pace, Marin Burlea! Eu, familia, prietenii, oamenii care te-au cunoscut dar și cei pe care i-ai salvat, nu te vor uita niciodată!”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.