Decizie Șoc! Un fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby anunţă că îşi va dona creierul! FOTO 7
creier
Externe Sport Ultima Ora

Decizie Șoc! Un fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby anunţă că îşi va dona creierul! FOTO

Englezul Steve Thompson, fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby, diagnosticat cu demenţă la vârsta de 42 de ani, a anunţat că îşi va dona creierul pentru a fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatie cronică traumatică, relatează bbc.com.

Thompson, acum în vârstă de 43 de ani, se numără printre foştii sportivi care au dat în judeca forurile de rugby pentru neglijenţă, conform news.ro.

După ce va muri, creierul său va fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatia cronică traumatică, care poate fi diagnosticată doar după deces, scrie BBC.

Decizie Șoc! Un fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby anunţă că îşi va dona creierul! FOTO 8

Thompson a spus că îşi va dona creierul pentru ca sportul să ajungă să fie mai sigur.

“Îmi voi dona creierul pentru ca să nu treacă prin ce am trecut eu copiii oamenilor pe care îi iubesc.

Generaţia noastră trebuie să îşi doneze creierul astfel încât cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi moduri în care sportul să devină mai sigur”.

Steve Thompson a făcut parte din echipa Angliei câştigătoare a Cupei Mondiale în 2003. La competiţia de atunci, el a evoluat în toate meciurile naţionalei, dar în decembrie 2020 a declarat că nu îşi mai aminteşte niciunul şi a pus pierderile de memorie pe seama loviturilor frecvente pe care le-a primit în cap la meciuri şi la antrenamente. El a fost diagnosticat în 2020 cu demenţă.

 

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii