Decizie ȘOC a judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD, nu scapă 1
Justiție Ultima Ora

Decizie ȘOC a judecătorilor pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD, nu scapă

Tribunalul Bucureşti a decis ca interceptările realizare de SRI să fie menţinute ca probe în dosarul în care, reprezentanţii firmei Tel Drum – Petre Pitiş şi Mircea Vişan – pentru fraude cu fonduri europene.

La un termen anterior, inculpaţii din acest dosar au solicitat tribunalului eliminarea din materialul probator a interceptărilor realizate de SRI, invocând o decizie a Curţii Constituţionale din februarie 2022, prin care s-a stabilit că nu mai pot fi folosite ca probe mandatele de interceptare pe siguranţă naţională în dosarele de corupţie.

Judecătorii au stabilit că nu poate fi aplicată decizia CCR în acest dosar, deoarece instanţa a dat o hotărâre pe această cerere în ianuarie 2019, care este anterioară deciziei Curţii Constituţionale.

„Constată inaplicabilitatea în prezenta cauză a deciziei 55/2022 a CCR. Respinge solicitarea de excludere din materialul probator a mandatelor de supraveghere tehnică, respectiv a proceselor verbale de consemnare a activităţilor de supraveghere ce au decurs din punerea în executare a acestora, mandate emise de ICCJ în perioada 2010-2017, deoarece analiza legalităţii acestor mijloace de probă a fost tranşată prin încheierea de cameră preliminară din 11.01.2019, pronunţată în condiţiile art.346 Cod de procedură penală. Cu apel odată cu fondul”, se arată în decizia tribunalului.

Și fostul liderl al PSD, Liviu Dragnea este cercetat în acest dosar de corupție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.