Explozie în dosarul de corupție ”Sebastian Ghiță”! Un martor cheie a fugit din țară! ÎCCJ cere intervenție de urgență
Ultima Ora Justiție

Decizia de ACHITARE a dosarului lui Sebastian Ghiță a fost completată de o EXPLICAȚIE. Iată ce spun judecătorii

Decizia de ACHITARE a dosarului lui Sebastian Ghiță a fost completată de o EXPLICAȚIE. Iată ce spun judecătorii

Instanța supremă a motivat decizia de achitare, în primă instanță, a fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care este acuzat de mai mult infracțiuni, printre care conducere a unui vehicul fără permis.

Judecătorii au decis achitarea lui Ghiță după ce au înlăturat mai multe probe despre care au considerat că au fost administrate neloial, potrivit G4media.

Procurorii DNA susțineau, printre altele, că pe 2 iulie 2012, Sebastian Ghiță a fost oprit de polițiști, iar când i s-au cerut actele a arătat doar certificatul de înmatriculare, întrucât nu avea la el cartea de identitate și permisul de conducere. Permisul de conducere fusese predat poliției pentru o sancțiune dispusă pentru viteză în 2009. Judecătorii au precizat însă că la data la care a fost oprit de polițiști, nu avea permisul suspendat, întrucât expirase deja sancțiunea.

Practic, judecătorii spun că nu a condus cu permisul suspendat, ci era în situația unei sancțiuni pentru că a condus cu 120 km/h în localitate. Ghiță a scăpat de sancțiune după ce l-ar fi sunat pe șeful IPJ Prahova, acuzat și el în dosar de favorizarea infractorului. Instanța a decis achitarea lui pentru trafic de influență.

”Înalta Curte apreciază însă că, dincolo de acest aspect al intervenției inculpatului Dosaru Viorel în favoarea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, nici una dintre probele administrate în cauză nu confirmă teza acuzării conform căreia inculpatul Dosaru Viorel a intervenit la agenții de poliție rutieră în schimbul oferirii de către inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a sprijinului pentru menținerea în funcția de inspector șef al I.P.J. Prahova în calitate de împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova”, se arată în motivare, potrivit sursei citate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.