Date incendiare despre Remus Rădoi. De ce nu a mai dat declarații în cazul Caracal 1
Date incendiare despre Remus Rădoi. De ce nu a mai dat declarații în cazul Caracal
Ultima Ora Social

Date incendiare despre Remus Rădoi. De ce nu a mai dat declarații în cazul Caracal

Sorina Matei a publicat, pe blogul personal, date despre firmele pe care „interlopul” Remus Rădoi, la care adjunctul Poliției Olt a apelat pentru a o găsi pe Alexandra, le are în Caracal.

Potrivit informațiilor de pe sorinamatei.ro, un răspuns oficial transmis de IGPR arată că ambele firme de pază din Caracal, Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, controlate de “interlopul” Remus Rădoi, au rămas fără licenţe de funcţionare şi, ca atare, nu mai pot funcţiona. Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal iar a doua licenţă de funcţionare a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în această lună, după tragedia din Caracal.

„Prima licenţă pierdută de Remus Rădoi a fost pe firma Spartan Pază şi Protecţie SRL din strada Plevnei nr.2 Caracal, cu câteva săptămâni înainte de tragedia din Caracal. Firmei de pază controlată de Rădoi, cea care a făcut şi contractul de 100.000 de euro cu Ministerul Afacerilor Externe din bani publici, i-a fost retrasă şi radiată licenţa din Registrul Naţional al Societăţilor Licenţiate, având în vedere că nu s-a solicitat reînnoirea, motiv pentru care a fost şi rezilitat contractul de MAE. (Dublu click investigaţie contract Rădoi MAE)

A doua licenţă pierdută de Remus Rădoi a fost pe firma Safety Security SRL, din strada Plevnei nr.2 Caracal iar totul s-a întâmplat luna aceasta, potrivit IGPR, după tragedia din Caracal. Licenţa pentru funcţionarea firmei Safety Security SRL controlată de Rădoi a fost anulată de IGPR după ce a fost primită în luna mai 2019 o petiţie în ceea ce priveşte funcţionarea firmei, poliţiştii s-au dus în Olt, au făcut verificări la firma lui Rădoi şi au constatat o serie de nereguli, dând la acel moment o sacţiune de 5000 de lei pentru încălcarea legislaţiei incidente în domeniul pazei.

Apoi, şi în august 2019, după tragedia din Caracal de la sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de la Bucureşti s-au dus în Olt şi împreună cu IPJ Olt au verificat sediul societăţii de pază controlate de Rădoi. Potrivit IGPR, s-a constatat că firma nu îşi desfăşoară activitatea în locaţie şi că nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării licenţei de funcţionare. Ca atare, IGPR a sancţionat Safety Security SRL controlată de Rădoi şi i-au anulat licenţa de funcţionare.

Firmele lui Remus Rădoi au avut contracte de peste 4,3 milioane de euro bani publici cu instituţiile publice din România. Cunoscut în presa locală şi centrală drept “Codiţă”, liderul “clanului bodyguarzilor” sau “Samuraiul”, Rădoi are la activ două condamnări şi potrivit datelor a avut probleme şi pe vechea firmă de pază, SC Omniprotect SRL, care a fost ulterior radiată”, precizează Sorina Matei, pe blog.

“În momentul de față, niciuna dintre cele două societăți invocate în solicitarea dumneavoastră (Spartan Pază şi Protecţie SRL, Safety Security SRL) nu deține licență”, arată IGPR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.