Decizie de ultimă oră a lui Tudorel Toader. Fostul ministru într-o ipostază inedită. FOTO
Decizie de ultimă oră a lui Tudorel Toader. Fostul ministru într-o ipostază inedită. FOTO
Ultima Ora Politic

Dăncilă îl lovește pe Tudorel Toader cu privire la revocarea lui Lazăr. ”Să vină cu o propunere bine fundamentată”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că ministrul Justiției, Tudorel Toader trebuie să vină mai întâi cu o propunere bine argumentatlă privind o sesizare la CCR pe tema revocării din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, iar decizia o va lua ulterior.

”Nu am vrut să vorbesc niciodată despre Justiție. Justiția trebuie să fie făcută de judecători, de cei care au atribuții. Eu cred că eu nu trebuie să am opțiuni, chiar dacă sunt pozitive sau negative, legate de acest aspect. (…) Dl. Tudorel Toader trebuie să vină cu propunerea dumnealui, bine fundamentată, pentru a lua o decizie, dar eu nu pot să mă antepronunț înainte de a vedea argumentele dlui ministru”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, întrebată este de acord cu o eventuală sesizare a Curții Constituționale pe revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

Ea a mai spus că va avea o discuție cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

”Am să am o discuție cu dl. Tudorel Toader, să văd argumentele care stau la baza solicitării dumnealui și pe urmă o să luăm o decizie”, a adăugat Dăncilă.

Reacția premierului vine după ce ministrul Justiției a declarat luni că decizia de sesizare a CCR este una politică.

„Decizia de sesizare a Curții este una politică, iar conținutul este unul juridic și dacă doamna prim-ministru îmi va cere să redactez, voi redacta sesizarea „, a declarat Tudorel Toader, la ieșirea din biroul președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea, cu referire la o eventuală sesizare a Curții Constituționale pe revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.