Cutremur puternic în Filipine. Mai multe persoane și-au pierdut viața
A fost cutremur în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul
Ultima Ora Externe

Cutremur puternic în Filipine. Mai multe persoane și-au pierdut viața

Mai multe persoane au decedat în urma unui seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter care s-a produs luni după-amiază la nord-vest de orașul Manila din Filipine, informează agenția de știri Reuters, citând presa locală.

Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de 20 kilometri, fiind localizat la aproximativ un kilometru de localitatea Bodega, la 26 de kilometri de orașul San Fernando și la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Manila, a comunicat Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a resimțit și la Manila, unde mai multe clădiri s-au clătinat, astfel că numeroase persoane și-au părăsit locuințele și birourile, iar mai multe școli au fost evacuate, au transmis martori oculari, potrivit The Daily Mirror.

Guvernatorul provinciei Pampanga, din zona centrală a insulei filipineze Luzon, a declarata că mai multe persoane au decedat. De asemenea, presa locală a relatat că o serie de clădiri s-au prăbușit, iar Aeroportul Internațional Clark, o fostă bază militară americană, a fost închis din cauza pagubelor provocate de seism.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.