Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie
Dosarul ”Colectiv”-Piedone riscă 8 ani de pușcărie
Justiție Ultima Ora

Curtea de Apel Bucureşti s-ar putea pronunţa definitiv în dosarul ”Colectiv”. Primarul Piedone riscă 8 ani de Pușcărie

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe definitiv, joi, în dosarul „Colectiv„, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Pe 3 ianuarie, judecătorii au amânat pronunţarea sentinţei definitive în acest dosar.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

De cealaltă parte, procurorii au cerut pedepse „orientate spre maximumul prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii, susţinând că ordinea socială a fost „alterată” de corupţie, iar oameni au ars. „Nu vorbim de doi, ci de un cimitir”, au transmis anchetatorii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.