Cum reduci consumul de benzină? 1
Ultima Ora Social

Cum reduci consumul de benzină?

Pe vremuri de criză, fiecare ban care ne rămâne în buzunar este bine-venit. Mai ales când suntem în vacanţă… Urmând câteva sfaturi utile, putem face economii chiar şi în timp ce şofăm. Vă învăţăm cum să economisiţi benzină.

  • Şoferii profesionişti spun că nu are rost să mergem la drum întins în viteza a 4-a, la 3.000 de rotaţii pe minut (rpm), când putem merge la 2.000 rpm în viteza a 5-a. Cu cât turăm motorul mai mult, cu atât consumul e mai mare. Ideal e să menţinem o turaţie constantă în mers.

• Dacă roţile maşinii sunt umflate la presiunea potrivită, economia de benzină va fi mai mare. În acelaşi timp, şi anvelopele vor avea o viaţă mai lungă. Studiile au arătat că atunci când pneurile au o presiune sub cea normală, se măreşte consumul de benzină.

  • În oraş, mulţi conducători auto frânează violent la semafor. Fie că îl văd târziu, fie că, mai rău, chit că este roşu vizibil de la o distanţă mare, continuă să accelereze până aproape de semafor şi frânează scurt, din teribilism. Greşit! Chiar dacă e aglomeraţie, putem vedea uşor, cu 50-100 de metri înainte de semafor, dacă este culoarea roşie. Pentru a consuma benzină mai puţină, scoatem maşina din viteză din timp şi frânăm uşor până la oprire.

• În lunile de vară, când vremea devine caniculară, cel mai bine e să parcăm la umbră şi să folosim parasolare. Astfel nu va trebui să întrebuinţăm aerul condiţionat la pornire – lucru care înseamnă economie la benzină.Citeşte întreaga ştire: Cum reduci consumul de benzină?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.