Conflict major între Israel și Palestina. Peste 400 de rachete, trase din Gaza
Ultima Ora Externe

Conflict major între Israel și Palestina. Peste 400 de rachete, trase din Gaza

Conflictul dintre Israel și Palestina s-a întețit cu lansarea a 400 de rachete din Fâșia Gaza spre statul evreu ieri dimineață. Războiul dintre cele două țări este din nou în atenția lumii, având în vedere că în episodul sângeros care a avut loc în acest sfârșit de săptămână au murit șapte palestinieni și un israelian.

Rachetele palestinienilor au lovit  Be’er Sheva  (centrul Israelului), iar evreii au lansat 200 de rachete pentru a distruge bazele Hamas din Gaza. Școlile din sudul statului au fost închise, iar autoritățile au principala preocupare protejarea cetățenilor. Gruparea palestiniană din fâșia mult disputată între cele două țări vine cu amenințări dure.

Membrii ai grupării Hamas au declarat pentru media locală că palestinienii sunt mai hotărâți ca niciodată să lupte cu toate armele, pe toate fronturile, împotriva evreilor. Printre palestinienii care au murit sâmbătă sunt femei și copii, scrie presa locală, conform digi24.ro. După riposta palestinienilor, israelienii au lovit 60 de ținte din Gaza.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.