Concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”, ediţia a XI-a. Concert omagial - 100 de ani de la nașterea compozitorului 1
Ultima Ora Social

Concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”, ediţia a XI-a. Concert omagial – 100 de ani de la nașterea compozitorului

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici”  și  Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, organizează în perioada 26-29 martie 2019, în incinta filarmonicii, concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea”.

Ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie, evenimentul bienal este consacrat susţinerii şi promovării tinerilor interpreţi de muzică academică, singurul de acest gen din Republica Moldova. Concursul din acest an va fi dedicat împlinirii a 100 ani de la nașterea marelui compozitor, figură notorie a vieții muzicale românești, fiul lui Gheorghe Stârcea – deputat în Sfatul Țării care a votat Unirea cu România la 27 martie 1918. Una din rigorile regulamentului va fi interpretarea obligatorie a unei lucrări din palmaresul componistic al compozitorului Alexei Stârcea.

Concursul se va realiza în două etape, finalizându-se pe data de  29 martie a.c. În seara acestei zile va fi susținut un impresionant concert vocal-simfonic de omagiere a compozitorului Alexei Stârcea cu participarea Orchestrei Simfonice, Capelei Corale,  Laureaților Concursului și a invitatului special din România – Sorin Lupu.

Evenimentul se înscrie în seria de proiecte ale ICR Chişinău destinate încurajării şi promovării tinerelor talente, precum şi dezvoltării unui dialog propice între tinerii talentaţi din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.