Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, partener cu Școala din Bahrinești – Ucraina 1
Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, partener cu Școala din Bahrinești – Ucraina
Ultima Ora Social

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, partener cu Școala din Bahrinești – Ucraina

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, partener cu Școala din Bahrinești – Ucraina în Proiectul internațional „Moșteniri culturale comune”

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău este partener în Proiectul internațional „Moșteniri culturale comune”, încheiat între Școala medie din Bahrinești, Raionul Adâncata, Regiunea Cernăuți – Ucraina și două unități de învățământ din România.

Acest proiect are drept obiectiv menținerea patrimoniului cultural al comunităților românești din regiunea Cernăuți, iar faptul că prestigiosul colegiu băcăuan s-a solidarizat constituie o reconfirmare a valorii acestuia și a activității sale dinamice pe plan național și internațional.

„Prezența Colegiului Național Vasile Alecsandri în acest proiect reconfirmă importanța dată de conducerea acestuia promovării valorii fundamentale a moștenirii culturale ce o reprezintă limba română. Directorul unității, prof. Călin Boambă, a fost prezent la sfârșitul săptămânii trecute la aniversarea şcolii din satul ucrainean Bahrinești, inaugurată cu 135 de ani în urmă, la manifestarea fiind prezent și consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu. Consider că este vital ca un număr cât mai mare de unități de învățământ din România și implicit din județul Bacău să semneze parteneriate de acest gen cu școli din Ucraina și Republica Moldova. Susțin dezvoltarea acestor proiecte educaționale, prin care le sunt oferite copiilor de origine română din cele două țări posibilitatea să nu își uite limba maternă și să promoveze la maximul uriașa moștenire a limbii române”, a apreciat deputatul PSD Bacău Elena Hărătău, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.