CFR Cluj nu a reușit să-și asigure calificarea în primăvara europeană la Roma. A pierdut cu Lazio 1
Ultima Ora Sport

CFR Cluj nu a reușit să-și asigure calificarea în primăvara europeană la Roma. A pierdut cu Lazio

CFR Cluj a fost învinsă de echipa italiană Lazio, joi seara, scor 0-1, pe Stadionul „Olimpico”, din Roma, în penultima rundă din grupa E a Europa League. Campioana României poate obține calificarea în șaisprezecimile de finală ale competiției în ultima rundă, contra lui Celtic Glasgow.

În minutul 24, Lazio a deschis scorul prin Joaquin Correa. Argentinianul a primit de la Adekanye, a pătruns în careu, l-a fentat pe Boli şi l-a învins pe portarul Arlauskis cu un şut precis.

CFR Cluj a avut o şansă majoră de a egala, în minutul 38, când Damjan Djokovic a trimis în bară, după un şut expediat de la aproximativ 30 de metri de mijlocaşul croat.

Trei minute mai târziu, Lazio a ratat o ocazie importantă de a se desprinde pe tabelă. Correa a scăpat singur cu portarul Arlauskis, însă şutul său nu a prins cadrul porţii.

După pauză, CFR a fost mai activă în planul ofensiv, Omrani ratând două ocazii importante, în minutul 54, respectiv 72. De asemenea, Lacina Traore a avut un gol anulat, după ce a fost surprins în poziție de ofsaid.

În celălalt meci al grupei, Celtic a învins-o pe Rennes, în deplasare, scor 3-1.

Astfel, CFR Cluj se menține pe locul secund în grupa E, cu 9 puncte. Celtic va încheia grupa pe primul loc, având deja 13 puncte.

În ultima rundă, contra lui Celtic, pe teren propriu, CFR Cluj are nevoie să obțină o remiză pentru a fi sigură de calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Ardelenii au și varianta de a pierde meciul cu scoțienii, însă Lazio nu trebuie să învingă Rennes. Ultima rundă va avea loc joi, 12 decembrie,mediafax.ro.

Clasamentul grupei E, după cinci runde:

1. Celtic – 13 puncte

2. CFR Cluj – 9 puncte

3. Lazio – 6 puncte

4. Rennes – 1 punct

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.