Căutările copiilor luaţi de viitură au fost sistate pe perioada nopţii. Sute de pompieri intervin în Prahova în zonele afectate de inundații 1
Ultima Ora

Căutările copiilor luaţi de viitură au fost sistate pe perioada nopţii. Sute de pompieri intervin în Prahova în zonele afectate de inundații

Circa 900 de pompieri intervin în Prahova în zone afectate de inundaţii, iar pe perioada nopţii căutările copiilor luaţi de viitură în Sângeru sunt sistate, urmând să fie reluate sâmbătă dimineaţa, informează ISU Prahova.

Populaţia a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert asupra fenomenelor meteo extreme din Prahova, iar mai multe persoane au fost evacuate la rude.

“În această perioadă, pentru mai multe zone din ţară, meteorologii au emis avertizări de fenomene meteo extreme, iar localitatea Sângeru din judeţul Prahova este una dintre localităţile greu încercate. Preventiv, la nivelul judeţului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-Alert şi a aplicaţiei DSU şi au fost evacuate, temporar, la rude, persoanele aflate în dificultate (ale căror locuinţe au fost ameninţate de ape)”, precizează ISU Prahova.

Secretarul de stat Raed Arafat s-a aflat vineri seara în Prahova, a mers în zonele afectate de inundaţii şi s-a interesat de modul cum se intervine în teren.

“Pentru evaluarea situaţiei, secretarul de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat s-a deplasat în această zonă şi a purtat discuţii cu prefectul judeţului, cu primarul localităţii şi cu inspectorul şef al ISU Prahova. Ulterior, a mers în locul unde unul dintre cei patru copii surprinşi de viitura a fost recuperat de salvatori şi a dispus reluarea căutărilor pentru identificarea celorlalţi micuţi, mâine dimineaţă. Totodată, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a interesat dacă tehnica şi personalul sunt suficiente pentru intervenţia optimă în sprijinul cetăţenilor şi a autorităţilor din zona afectată şi a dispus măsura suplimentării, la nevoie, a personalului şi mijloacelor de intervenţie din judeţele limitrofe, mai puţin afectate de vremea neprielnică”, mai anunţă ISU Prahova.

O femeie cu patru copii au fost luaţi, vineri, de viitură în Sângeru. Femeia a fost salvată de un cetăţean, iar unul dintre copii, o fetiţă de trei ani a fost găsită, dar nu a mai putut fi resuscitată.

“Dată fiind această situaţie extrem de dificilă, s-a discutat măsura alocării de urgenţă a unui container de locuit pentru familia greu încercată (mama şi tatăl celor patru copii surprinşi de ape) care va fi pus la dispoziţie de ISU Prahova. De asemenea, asociaţia de voluntari 4×4 ( organizaţie parteneră a DSU) s-a alăturat salvatorilor şi autorităţilor prahovene pentru eficientizarea misiunilor de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase”, mai precizează ISU Prahova.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 900 de pompieri prahoveni, cu 70 de autospeciale şi peste 170 de utilaje, sunt la datorie şi execută misiuni pentru limitarea şi înlăturarea efectelor de vreme rea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.