CANABIS, legalizat în scop terapeutic. În ce țară se întâmplă acest lucru
Ultima Ora Externe

CANABIS, legalizat în scop terapeutic. În ce țară se întâmplă acest lucru

CANABIS, legalizat în scop terapeutic. În ce țară se întâmplă acest lucru

Thailanda devine prima ţară asiatică ce legalizează canabisul în scop terapeutic, lansându-se pe o piaţă dominată în prezent de ţări precum Canada, Australia şi Israel, potrivit Le Figaro.

Adunarea naţională a aprobat, marţi, proiectul de legalizare a utilizării canabisului în scop terapeutic. Legea trebuie, însă, să fie validată şi de regele Vajiralongkorn pentru a intra în vigoare.

Consiliul naţional al fermierilor din Thailanda a salutat decizia, care le-ar permite ţăranilor, într-un stat care se bazează mult pe agricultură, dominată de cultivarea orezului şi a arborilor de cauciuc, să-şi diversifice activităţile.

„Estimez beneficii de aproximativ 2,7 miliarde de euro graţie cultivării canabisului, vânzării acestuia şi uleiului de canabis”, a declarat Prapat Panyachartrak, preşedinte al Consiliului naţional al fermierilor.

Legea precizează că marijuana va fi cultivată strict pentru utilizare medicală.

Marijuana a fost considerată mult timp o plantă tradiţională în Thailanda, până în anii 1970, când a fost inclusă în categoria narcoticelor. Canabisul se găseşte ca ingredient în mai multe reţete din medicina tradiţională şi este administrat, de obicei, bolnavilor în stare terminală.

„Folosesc canabisul de 50 de ani”, declară Buntoon Niyamabhra, fondator al Reţelei utilizatorilor de canabis din Thailanda, care există din 2013.

În octombrie, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.