Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: "Sportivii se accidentează în vacanță" 7
Ultima Ora Sport

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: „Sportivii se accidentează în vacanță”

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu a trecut prin mari emoții din cauza unei leziuni de menisc apărute din senin.

Ana Maria Popescu a tras o sperietură serioasă chiar înainte de începerea noului sezon. Cu mai puțin de un an până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, o leziune de menisc i-a dat bătăi de cap sportivei.

„E un proverb românesc care spune că oamenii deștepti răcesc vara, am ținut să contrazic puțin proverbul. Sportivii de performanță se accidentează în vacanță, culmea, nefăcând nimic. Cu siguranță anii de uzură își spun cuvântul” – Ana Maria Popescu, campioană olimpică scrimă.

Din fericire, nu a fost nevoie de operație. Spadasina și-a scurtat vacanța și merge în fiecare zi la clinica de recuperare, pentru ședințele de chinetoterapie și fizioterapie. Pe lângă vindecare, Ana a găsit și un alt avantaj al acestui program.

 „Doare, doare foarte tare! Știți ce dor îmi e de scrimă? Prefer să iau niște lovituri în claviculă, ca să nu mai simt durerile de genunchi. Dacă la scrimă știu despre ce este vorba, aici a trebuit să ascult cu sfințenie fiecare indicație a terapeutului, să fiu copil conștiincios. Am făcut febră musculară înainte să se reunească lotul, așa că merg deja pregatită la antrenament” – Ana Maria Popescu, campioană olimpică scrimă.

Se gândește doar la Tokyo

La startul celui mai important sezon, premergător Jocurilor Olimpice, Ana Maria Popescu ocupă poziția a 9-a în clasamentul mondial la individual. Pentru a obține calificarea la Tokyo, spadasina medaliată cu aur la Rio, în proba pe echipe, are nevoie de o clasare în primele opt locuri ale ierahiei mondiale. Calificările se încheie în aprilie 2020.

„Mă gândesc doar la biletele pentru Tokyo. Acum sunt aptă, pot să încep pregătirea sută la sută. Vreau să tratez fiecare competiție cu maximă seriozitate, anul acesta voi renunța la absolut tot, scrima este singurul meu obiectiv. Voi fi în sală, voi da tot ce pot, voi munci în fiecare zi pentru acele bilete la Tokyo” – Ana Maria Popescu, campioană olimpică scrimă.

E multiplă medaliată olimpică mondială și europeană

Ana Maria Popescu are un palmares impresionant. Medaliată cu aur în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, spadasina se mândrește cu o medalie olimpică si la individual. În 2008, la ediția de la Beijing, românca a devenit vicecampioană olimpică. De două ori campioană mondială pe echipe și de șapte ori campioană europeană, atât la individual, cât și la echipe, Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013.

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: "Sportivii se accidentează în vacanță" 8 Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: "Sportivii se accidentează în vacanță" 9 Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu: "Sportivii se accidentează în vacanță" 10

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.