Calendar creștin-ortodox. 30 octombrie 2018. Sfinții Mucenici Zenovie episcopul și Zenovia, sora sa
Ultima Ora Breaking News Social

Calendar creștin-ortodox 30 octombrie 2019. Sfinții Mucenici Zenovie episcopul și Zenovia, sora sa

Sfinții Zenovie și Zenovia au viețuit în timpul împăratului Dioclețian (284-305). S-au născut în cetatea Egeea din Cilicia.

Au moștenit de la părinți nu doar o avere uriașă, ci și credință în Hristos. Râvnind după dragostea Domnului și-au împărțit toată averea săracilor. Datorită vieții virtuoase, Zenovie a fost ales episcop al cetății Egeea. Dumnezeu i-a dăruit lui Zenovie pentru lepădarea grijii lumești, puterea de a vindecă toată boală și neputință din popor.

În timpul persecuției împotriva creștinilor, Zenovie a fost arestat și dus înaintea Prefectului Lysias care i-a spus: „Ai de ales una din două: ori viață, ori moartea; însă viață o vei avea dacă vei aduce jertfă zeilor noștri”. La acestea Sfântul Zenovie a zis: „Viață fără Hristos moarte este, câtă veme moartea pentru El înseamnă viață, nicidecum moarte”.

În timp ce era supus chinurilor, a venit în față judecătorului Zenovia, sora să. Această a spus că dorește să bea și ea paharul pe care îl bea fratele ei, că să dobândească și ea cununa vieții. Au fost aruncați împreună în foc și în pacarura clocotită, iar în cele din urmă decapitate cu sabia.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfintei Mucenițe Melitina;- Sfântului Marcian, episcopul Siracuzei, ucenicul Sfântul Apostol Petru;- Sfinților Mucenici Alexandru, Cronion, Iulian, Macarie și alți treisprezece;- Sfintei Mucenițe Eutropia;- Sfântului Apostol Cleopa;- Sfântului Cuvios Iosif, patriarhul Constantinopolului;- Sfinților Mucenici Asterie, Claudie, Neon și sora lor, Neonila;- Sfinților Apostoli din cei 70: Tertie, Marcu, Iust și Artema; a nouă sfinți mucenici;- Sfântului Mucenic Manuel;- Sfântului Mucenic Dometie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.